Citiraj:
Autor velorien
Pa baš je bio vrhunski. Kao prvo nema nativnu podršku za titlove već se mora instalirat posebno DirectVobSub da bi išta vidio. Kao drugo imaš ograničenje da ti se titlovi moraju zvat isto ko i video fileovi, kao treće ne možeš mijenjat titlove samo tako niti ih drag and dropat na player i mijenjat ih kad ti se digne. Ali već je i prvi argument bio dovoljan da zahtjeva dodatni codec. Samo mi reci jel možeš pomaknut titlove na one crne trake ispod filmova da ne smetaju filmu? I didn't think so.
Drugo, u KMu ili MPC će mi stvarno i biti bolja slika. Na stranu što MPC recimo ima DXVA akceleraciju za HD filmove i sl., MPC i ako se ne varam KM imaju i shadere i raznorazne bicubic resizere i filtere koji stvarno čine sliku boljom. Sliku još dodatno možeš poboljšati s npr. 16-235 -> 0-255 shaderom za pretvaranje boja koji sliku na Nvidijim, a i na Atijevim karticama čini puno življom i puno manje ispranijom.
Imaš li još nekih argumenata koje mogu pobiti neoporecivim dokazima ili bi bilo dosta. Što se WMPa i glazbe tiče tu nemam primjedbi.
Eto, ako želite nastavit gledat filmove u WMP nitko vam ne brani, samo kažem zašto je to meni lejm. Ne moram ja biti u pravu (ali jesam) niti se vi morate prebacivati odma na drugi player jer sam ja tako rekao. To je moje mišljenje i jebiga.
|
Evo, prvo zelim ti se iskreno ispricat zbog onog posta, malo sam sipao otrov sorry, nije nacin.
Titlovi mi ne trebaju, osim kad gledam film s bratom pa ih upalim, micat titlove na crne trake mi ne pada na pamet jer onda ti isti titlovi nemaju smisla, onda moram birat zelim li gledat film ili citat titlove za razliku kad su titlovi na slici. Ili ako je film u većem formatu pa su te crne trake siroke 1,5 cm di ces onda sa titlom ?!
Drugo, o slikama. Pobrisao sam detaljno vista codec pack s računala, restartao ako ista znaci, skinuo i instalirao onda MPC, MPC HC (extrakt-a) i KMP.
I napravio sljedeće, odabrao film (.mkv) u "1080p", odabrao scenu i radio screenshot-ove, prvo u KMP-u i MPC HC-u jer ne trbaju codece, onda sam nakon toga skinuo i instalirao najnoviji
Vista Codec Pack, sto traje cca 120 sekundi i uzeo screenshotove iz WMP-a i MPC-a.
Da napomenem, nikakve postavke u nijednom programu kao ni codecu nisam dirao,sve je na default-u, i sumnjam da ce ih 90% korisnika ic dirat.
Rezultati su sljedeći:
Sejvano u paint-u u .jpg format, 24bit .bmp mi je smanjivalo na manju rezoluciju kad bi ih upload-a na ImageShack.
Dakle kao sto vidite WMP po defaultu ima najzivlje boje i zato najbolju sliku po meni, a nema nikakve postavke za video, a svi ostali imaju isprane i blijede slike, kao i MPC koji je koristio za pustanje filma iste ove codece kao WMP, kad bi se ta blijeda slika namjestila preko postavki (neznam jeli do brightness-a ili cega li), slike bi bile identicne, ne vidim kako i koliko bi se to mogla slika poboljsati s tim uber postavkama koje 90% pučanstva ne kuži nit im se da experimentirat i učit.
Primjecujem jos da KMP ima nekako blago pixeliziranu sliku po rubovima ociju itd. .
@McG
Skidanje KMP-a i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u njemu
= Skidanje vista/xp codec packa i instalacija, nakon toga gledanje sadrzaja u WMP-u.
Ovo jednako je vremenski recimo, a onda dolaze one puste postavke u KMP-u koje sve imas i u ovom codec packu ako se ne varam.
Mozda nisam trebao uzet animirani crtić kao primjer ali eto, mogu napravit isto i s nekim filmom.A mozete i vi,
volija bi vidit tu vasu poboljsanu sliku vs. ovu default-nu.