Citiraj:
Autor Sa_Stilom
... Meni Intelovci stižu u Ponedjeljak, ajme veselja.
Otkako sam se riješio MemoRight-a, zaista se patim na ovim Maxtorima, i jedva čekam ponovo na konja sjest  ...
|
Ufff, vec sam i ja nestrpljiv za tim tvojim Intelovcima
Citiraj:
Autor zvonac
Baš gledam ove intelove,neloši ssd-ovi,a dok padne cijena dole mogel bi i ja čopit kojeg,pošto ovaj patriot v2 pati od dječijih bolesti, sigurno posljedica mušičavog kontrolera...
|
Dvojba izmedju Intela i Patriota, hmmm .... to bas i nije dvojba
Citiraj:
Autor darQ
rezultati su skoro identiči mojima osim onih monstruoznih 160 mbps 
|
Da, ocito nije tolika razlika zbog alignmenta, musicavosti pojedinog programa vec do neceg treceg... pretpostavljam da je nekakva vrsta keshinga u igri,jel sam vec vidio slican rezultat za identican model negdje na netu...
Citiraj:
men je taj IOmetar čista nepoznanica 
uglavnom, što reć a njegove rezultate, jel prošao ili nije
|
Ma za tu lovu, je taj disk vrlo solidan (i jos ima 128GB

), tak da se moze reci da je poprilicno iznad prosjeka vecine ostalih proizvodjaca.
Citiraj:
Autor borgy
Uh trebao si mi reci da pazim i na to  Svi rezultati idu u neki excel file koji je apsolutno necitljiv i lose formatiran, pa bi morao opet vrtiti test.
|
Da zajeb, trebao sam ti naglasit... nema veze
Citiraj:
Maksimalni I/O response time je uzasan u oba slucaja, mozda sam nesto krivo postavio ili je to realno?
|
Uglavnom je takva situacija (cak i losija) kod barem 90% diskova, samo sto proizvodjaci i recenzenti nisu bas upoznati (ili ne zele, tj. ne smiju bit

) sa ovim mogucnostima testnih alata.
Jedino tko bi mozda ovdje imao vidljiviju prednost je X25-E, te naravno RAM diskovi i flash rijesenja na PCIe slotovima (Micron, Fusion, Acard ...)
Citiraj:
... EDIT: Moram provjeriti koliki utjecaj na peformanse imaju prijasnji testovi. Sa IOmeterom sam prvo radio test preko cijelog diska, znaci ispisalo bi se 100% kapaciteta. Kasnije sam tvoje testove radio na samo 8GB, a u medjuvremenu nisam napravio nikakav secure erase ili slicno oslobadjanje sektora. ...
|
Ako budes imao potrebu radit, samo pikni na 1s najjednostavniji Sequential Write preko cijelog kapaciteta... to bi trebalo rijesit sve eventualne probleme.
Citiraj:
... Sada bi se trebao javiti fenomen usporavanja kroz koristenje.
Usput, na disku je trenutno samo instalacija XP-a i bench programi, kada popunim preko 70% kapaciteta napravit cu nova testiranja. Doduse mislim da nece biti razlike, jer sam koristio istu metodologiju kao anandtech za izazivanje efekta starenja. ...
|
To i mene zanima, izmedju ostalog.
Da, vrlo vjerojatno je bila u igri neka vrsta keshiranja, al ovako napamet (bez testa) stvarno ne bi htio nagadjat ...