View Single Post
Staro 19.03.2009., 18:12   #9
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Sa_Stilom Pregled postova
... Meni Intelovci stižu u Ponedjeljak, ajme veselja.

Otkako sam se riješio MemoRight-a, zaista se patim na ovim Maxtorima, i jedva čekam ponovo na konja sjest ...
Ufff, vec sam i ja nestrpljiv za tim tvojim Intelovcima

Citiraj:
Autor zvonac Pregled postova
Baš gledam ove intelove,neloši ssd-ovi,a dok padne cijena dole mogel bi i ja čopit kojeg,pošto ovaj patriot v2 pati od dječijih bolesti, sigurno posljedica mušičavog kontrolera...
Dvojba izmedju Intela i Patriota, hmmm .... to bas i nije dvojba

Citiraj:
Autor darQ Pregled postova
rezultati su skoro identiči mojima osim onih monstruoznih 160 mbps
Da, ocito nije tolika razlika zbog alignmenta, musicavosti pojedinog programa vec do neceg treceg... pretpostavljam da je nekakva vrsta keshinga u igri,jel sam vec vidio slican rezultat za identican model negdje na netu...
Citiraj:
men je taj IOmetar čista nepoznanica
uglavnom, što reć a njegove rezultate, jel prošao ili nije
Ma za tu lovu, je taj disk vrlo solidan (i jos ima 128GB ), tak da se moze reci da je poprilicno iznad prosjeka vecine ostalih proizvodjaca.

Citiraj:
Autor borgy Pregled postova
Uh trebao si mi reci da pazim i na to Svi rezultati idu u neki excel file koji je apsolutno necitljiv i lose formatiran, pa bi morao opet vrtiti test.
Da zajeb, trebao sam ti naglasit... nema veze
Citiraj:
Maksimalni I/O response time je uzasan u oba slucaja, mozda sam nesto krivo postavio ili je to realno?
Uglavnom je takva situacija (cak i losija) kod barem 90% diskova, samo sto proizvodjaci i recenzenti nisu bas upoznati (ili ne zele, tj. ne smiju bit ) sa ovim mogucnostima testnih alata.
Jedino tko bi mozda ovdje imao vidljiviju prednost je X25-E, te naravno RAM diskovi i flash rijesenja na PCIe slotovima (Micron, Fusion, Acard ...)

Citiraj:
... EDIT: Moram provjeriti koliki utjecaj na peformanse imaju prijasnji testovi. Sa IOmeterom sam prvo radio test preko cijelog diska, znaci ispisalo bi se 100% kapaciteta. Kasnije sam tvoje testove radio na samo 8GB, a u medjuvremenu nisam napravio nikakav secure erase ili slicno oslobadjanje sektora. ...
Ako budes imao potrebu radit, samo pikni na 1s najjednostavniji Sequential Write preko cijelog kapaciteta... to bi trebalo rijesit sve eventualne probleme.
Citiraj:
... Sada bi se trebao javiti fenomen usporavanja kroz koristenje.
Usput, na disku je trenutno samo instalacija XP-a i bench programi, kada popunim preko 70% kapaciteta napravit cu nova testiranja. Doduse mislim da nece biti razlike, jer sam koristio istu metodologiju kao anandtech za izazivanje efekta starenja. ...
To i mene zanima, izmedju ostalog.

Citiraj:
HDTACH:

HDTUNE:

Neki rezultati su neznatno losiji, ostali znatno, ali ionako su prvi rezultati (prije instalacije xp-a) bili nerealno visoki zbog meni nepoznatog razloga. Sada su rezultati tocno po specifikacijama .
Da, vrlo vjerojatno je bila u igri neka vrsta keshiranja, al ovako napamet (bez testa) stvarno ne bi htio nagadjat ...

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 19.03.2009. u 18:28.
dh41400 je offline   Reply With Quote