Citiraj:
Autor A-V
2. Opcija sa integriranim playerom i codecima (KM, GOM...) je skroz ok, ali ipak sam se odlučio na ... (and the winner is)...
3. K-Lite MEga Codec Pack + MPC HC. Čini mi se da je ovo neka sredina između opcije 1 i 2, instalacija je jednostruka, a opet imaš instaliran i ffdshow filtere i directvob sub kojeg sam i do sada koristio i koji mi je jako koristan jer često editiram titlove on-the-fly.
|
Baš sam jučer s jednim forumašem pričao o codecima. Mislim da ćeš si s codec packovima samo zakomplicirat život.
VLC, KM ili GOM pokrivaju 99% potreba većine korisnika, a zbog integriranih codeca su brzi, jednostavni i stabilni. Za obradu titlova ti je najbolji Subititle workshop. Uz ovo staviš QT alternative i to je to.
Ja imam VLC, nikakve dodatne codece, QT alternative i Power DVD player (ovaj zbog bolje akceleracije HD materijala). Za titlove koristim gore spomenuti S. Workshop. Sve radi bez greške i bez ikakvih problema.
Isprobao sam puno codec packova i svaki od njih je sa sobom nosio određene probleme, komplikacije ili ''klanje'' s nekim programima/playerima.
Ovo rješenje koje koristim nije idealno (već spomenuti problem s titlovima u VLC-u), ali mi je daleko najbolje do sad.