Hvala svima na odgovorima, vidim da se rasprava malo ražestika, ali to je OK, sve u svrhu da se nešto novo nauči i razmjene iskustva...
Nakon svega iznešenog zaključio sam:
1. Opciju br.1 (prvi odgovor u temi) ipak neću odabrati jer ima tu svaskakvih instalacija. Iako sam siguran da je to kvalitetno rješenje jer se za svaki format koristi codec sa drugog izvora, autor je vjerojatno skužio koji je najbolji za što. No ja ipak nisam takav profi korisnik.
2. Opcija sa integriranim playerom i codecima (KM, GOM...) je skroz ok, ali ipak sam se odlučio na ... (and the winner is)...
3. K-Lite MEga Codec Pack + MPC HC. Čini mi se da je ovo neka sredina između opcije 1 i 2, instalacija je jednostruka, a opet imaš instaliran i ffdshow filtere i directvob sub kojeg sam i do sada koristio i koji mi je jako koristan jer često editiram titlove on-the-fly. I sviđa mi se što codeci dolaze sa "smart" instalacijom koja će se brinuti za urednost kod budućih upgradea. Astetski izgled MPC me uopće ne smeta, dapače, volim jednostavnost i transparentnost.
Vidjet ću jel će biti sve što ću trebat, ako nešto neće htjeti playat, onda ću ići na ova "mješana" rješenja koja neki imaju.