View Single Post
Staro 18.03.2009., 02:26   #1
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Review: SSD Samsung RBX 128 GB MLC

Upravo stigao s ebay-a, narucio sam stariji model sa SATA suceljem koji ima sequential read/write od 90/70. Kad iznenađenje - stigao je noviji model, prepoznatljiv po SATA-2 sucelju i read/write od 100/80, koji naravno kosta vise .

Neke specifikacije
- Under 0.2 msec, No seek time
- Sequential Write: Up to 80MB/sec
- Sequential Read: Up to 100MB/sec

- Read/Write: 135mA/ 194mA, Idle: 31mA, Sleep: 31mA

Disk sprijeda

Na disku je stvorena jedna NTFS particija sa Allocation unit size 4KB i alignment offsetom od 128 sektora. Nisam nista mijenjao izmedju testova.

Testno okruzenje je Q6600, 1GB DDR2 667MHz, intelova ploca sa ICH9, disk WD250GB.

32-bitni WinXP Professional, u pozadini svega i svacega, najgore sto je tu i Symantec-ov antivirus Ali ovo je ovako na brzinu, điberski.

Benchmark

ATTO

HD TACH

HD TUNE

CRYSTALDISKMARK

IOmeter

Ovi podaci su preuzeti s http://www.xtremesystems.org/forums/.../t-167857.html kako bi imao s cime usporedjivati.

-100% random 100% write

-100% Access specification

-Transfer request size: 4kb

-Number of outstanding I/O:
START:1
END:8
POWER:2
Exponential stepping

-Run time: 1 minute, 30 seconds ramp-up

-Run step outstanding I/O's on all disk at a time

Sada varijanta samo jednim outstanding I/O:

Anandtech-ov benchmark nesto starijih SSD-ova sa jednim outstanding I/O:

http://www.anandtech.com/cpuchipsets...spx?i=3403&p=8

Dakle, osim maksimalnog vremena koje je znacajno vece performanse su negdje u rangu tadasnjeg Samsung SLC-a.

Na kraju varijanta sa 1 do 8 outstanding I/O (isto kao i prvi test) ali 100% random 100% read:

Izvrtio sam toliko varijanti ovog benchmarka da ne znam sto bi stavio ovdje, pa najbolje po zahtjevu.

Zatrazio sam ponudu za stariju varijantu ovog diska (znaci 90/70) sa ssd.hr. Cijena je 3000kn+PDV odnosno 3660kn.

Uskoro ide instalacija XP-a na disk, tako da jos nema subjektivnog dojma. Dugorocni plan je nabaviti jos jedan komad pa u RAID 0 za 200/160 read/write, naravno kada budu džabe

Zadnje izmijenjeno od: borgy. 20.10.2009. u 21:04.
borgy je offline   Reply With Quote