View Single Post
Staro 17.03.2009., 22:40   #1
borgy
kenova

borgy's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Iskustvo s Fedex Hrvatska (Rhea d.o.o)

Cisto ako netko bude narucivao s ebay-a ili na bilo koji nacin.

Dakle, narucio sam komponentu iz Malezije, postarina je 30$. Stvar je stigla u roku 4 dana i dosla je u ruke Rhea d.o.o koja zastupa Fedex u Hrvatskoj.

Trenutno sam u studentskom domu, na paketu pise moje ime, prezime, paviljon, broj sobe.

Dostavljac udje u pogresni paviljon (prvi koji se vidi s ulaza) pokuca na vrata sobe s mojim brojem kad nema nikoga u sobi. Prolazi neka cura i kaze da zna stanara i da ce mu ona dati paket. Covjek daje curi paket, ona se potpise bez ikakvog pokazivanja dokumenata, dakle moze napisati i Pajo Patak (dobro, morala bi neki zenski lik) i na tracking stranici se pojavi "DELIVERED TO KRIVO_NAPISANO_IME_TE_CURE".

Sada meni upitnik iznad glave, gdje je paket i odakle to ime u igri.
Zovem fedex hrvatska i oni odgovaraju da ne mogu naci paket po mome imenu, samo po tracking numberu (koji jad). Onda nakon nekog vremena uvjeravanja, jer nisam imao tracking number uz sebe, kaze da je vjerojatno zapelo na carini. A taj isti dan ujutro paket dostavljen.

Sutra zovem opet, drugi covjek na telefonu, zove dostavljaca na mobitel i pita je li islo sto jucer u studentski dom, kad ono ispadne da jest. Mrtav hladan dostavljac govori da je ostavio kod nekoga u sobi X. Sto je najsmjesnije, cura uopce nije bila iz te sobe (ako zanemarimo sto nije bila ni u mom paviljonu) nego slucajno u prolazu, inace iz sobe Y.
Ne zna ni kako se zove, ima zapisanu jednu varijantu imena, a na stranici pise druga. Covjek preko telefona cita trecu varijantu!

Na kraju se zenska preziva cetvrtom varijantom. Dostavljac komentira da cesto ostavlja kod susjeda, kao to je normalno. Pa paket dolazi s drugog kontinenta a on uzima za pravo dostavit nepoznatoj osobi.

Iz fedexa mi govore da ce vratiti dostavljaca u dom da me odvede u sobu gdje je ostavio paket. Dostavljac me umjesto toga zove na mob i uvjerava da je do sad uvijek stimalo ostavljanje kod susjeda. Nista od dolaska.
Dodaje da ljudi na tom katu bas nisu znali hrvatski. Naime, to je paviljon sa strancima. Najbolje paket iz Malezije ostavit nekome od tamo na razmjeni studenata.

Na kraju sam ispitao cijeli paviljon, pokucao na milijun vrata, uspio naci curu koja se priblizno zove kao sto su oni napisali, od docimera nazicat broj telefona, dogovorio sastanak i skupio paket, cura je stvarno postena i cuvala ga je neotvorenog. Doduse, nije mi jasno zasto ni kako ali nakon svega mi je bitno samo da je tu i da sadrzaj stima.

Prije narucivanja sam citao iskustva s Fedexom s forum.hr i bilo je dosta losih stvari, ali uglavnom oko carine. Ovo je stvarno prelose ispalo.
borgy je offline   Reply With Quote