zbog relativno jeftinih diskova od 1 TB i 1.5 TB sam mislio da kupim diskove umjesto da kupujem dvd-e jer to prženje obično dugo traje (prema kopiranju) onda dugo traje ako kopiram nešto sa dvd-a na disk, pa su tu problemi sa file-ovima većim od 4.37 GB, a još k tome imam samo laptop i ne baš kvalitetnu pržu....
dakle puno problema
sada sam mislio kupiti te velike diskove, 2 x 1TB disk od WD i adapter 3.5" sata to usb
to bih imao doma kao backup, dok sam sa laptopom u ZG
sada me zanima kolika je šansa da disk rikne ako se ne koristi uopće po mjesec dana i više ?
diskovi nisu baš namjenjeni da stoje, pa ne želim da me nešto iznenadi i izgubim 1 TB podataka
podatke mogu opet skinuti, nije baš malo i trebalo bi mi par mjeseci, ali bi se dalo, naravno hoću izbjeći nešto takvo, ali ipak ne pod cjenu da radim backup backupa jer to bi značilo duplo više diskova, a za to nemam pare
dakle, da ih zapakiram u kartonsku kutiju ?, plastičnu vrećicu ? sef ?
btw
to je najjeftinije rješenje koje sam uspio pronaći, tako da ne kupim diskove u externim kućištima jer kućište povećava cijenu za nekih 200 kn po disku što je na 1 disk isplativo, ali ne na 2 i više, a namjeravam kupiti još bar 2 takva ili veća za nekih 6 mjeseci kada ću imati materijala za staviti gore
znate možda jeftinije ?