Citiraj:
Autor A-V
1. Instaliram Divx 6.8 codec pack
2. Instaliram Xvid 1.1.2 codec pack
3. Instaliram CoreAVC codec pack
4. Instaliram ffdshow codec pack
5. Instaliram Patch za ffdshow
6. Instaliram PowerDVD codec pack
7. Instaliram MPC
8. U MPC podesim dekodiranje kako slijedi: divx->Divx, Xvid->Xvid, h264->CoreAVC, mpeg2->PowerDVD
Jel to u redu? Ima li još koji format koji mi nudi za odrediti dekodiranje u MPC a da ga nisam naveo i što za njega postaviti?
Također ne vidim koji codec mi daje ffdshow?
Preko čega su rješeni titlovi?
U točkama 1.-6. što me sve tjera da instaliram njihov player i da li se to može preskočiti (dosta mi je jedan - volio bih izbjeći ostale da ne zagušujem računalo bez veze)?
Mislim da je ovo vrlo korisan tutorial, mogli bi ga dotjerati i staviti pod neki sticky jer znam mnoge što se muče oko ovog. Znam da vjerojatno postoje odgovori na sva ova pitanja raštrkani i zakopani u ostale teme, teško je zbog jedne informacije čitati topice od 20+ stranica...
|
1. - 3. nisu codec packovi. sadrže samo jedan codec koji je i naveden. divx nudi i svoj player.
4. ffdshow je uglavnom decoder za različite AV formate, mada se sa njime može i kodirati materijal
5. ako ti je potreban neznam koji OS koristiš
6. ovo je aplikacija koja je prvensveno bila namijenjena za DVD reprodukciju. Danas može reproducirati i druge video formate. Uz nju proizvođač instalira i svoje codece.
7. da
8. u mpcu možeš podesiti koliko se sjećam (nemam tu sada mpc) decoder za mpeg2 i h264, a stvar je zapravo što si podesio u ffdshowu. Ako nisi čekirao divx u ffdshowu koristiti će instalirani divx. isto je i za xvid.
ffdshow ne prikazuje codece: zato što on afaik koristi nešto drugo. Mislim da se to zove iz DX9 DirectShow filtere....ali nemoj me držati za riječ neznam napamet. Ali to te u početku netreba opterećivati
titlovi: interno u bilo kojem današnjem playeru koje si pročitao u threadu. "Load subtitle"
Haali Media Splitter: instaliraj ga...vidi odgovor ziikija.
ffdshow odabir: sam procijeni. uvijek možeš isključiti/uključiti
Kako mpc zna: za mpeg2 i h264 zna iz vlastitih postavki, ostale npr avi formate ovisno o redosljedu instalacije koja ostavlja trag u registriju. Ako si instalirao Divx pa ffdshow i reko da ffdshow reproducira divx, prvotni divx codec se može slikati, ffdshow će biti gazda. Ako pak u postavkama ffdshow decodera isključiš podršku za divix, originalni divix uskače. Nešto slično kao file association u windowsima.
razmisli o ziikyjevom odgovoru, ja imam ovakvu instalaciju jer dosta kodiram materijale u divx/xvid, gledam dvb-t preko tv kartice pa su mi trebali mpeg2 od powerdvda i coreavc.....