Evo i ja sam krajem proslog mjeseca zamjenio stock cooler za ACs1 na mojoj 4850 + dodao sam jos 2 x 120mm AC venta sa PWM funkcijom
tako da sam zadrzao mogucnost softverskog upravljanja brzinom ventilatora.
Mada nije potrebno, al eto, dunilo mi tako u glavu pa sam tako i slozio
Znao sam da ce temperature drasticno pasti ugradnjom ACs1, ali ono ... opet sam bio paffff. Ipak je to 70°c manja temp.
Preko ljeta mi se desavalo da core temp dosegne 115°c, a za memio temp nesmijem niti reci.
Mada mi se i sada memio cini malo visi, 70°c u load-u pri taktu 2262mhz dok je core nikada visi od 55°c pri taktu 670-700mhz.
Temp je moguce jos smanjiti posto se vent u full loadu vrti nekih 800rps, (idle oko 300-400rps). Maximalno vent ide do 1100rps, ali smatram da nema potrebe.
Sve u svemu sam zadovoljan, ali jedino sto mi se nesvidja je ona samoljepljiva folija sa ljepenkom sto drzi jezice. Iako prenosi temperaturu na jezice, brijem da je na neki nacin i izolator.
Sad ... da li postoji kakva pasta/ljepilo kojom bi se mogli postaviti ti jezici pa da se ona ukruti vremenom?
Ili mozda postaviti jezice pomocu "obicne" paste, da li bi ona drzala jer i ona se vremenom stvrdne, ne puno, ali ipak dovoljno. Jel ima ko kakva iskustva s time?
IDLE
LOAD
AFTER