View Single Post
Staro 17.03.2009., 09:35   #1
A-V
Premium

A-V's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Pitanje za izbor codec packa i video playera

Ovako... Stiže mi novi komp (corei7, HD4870X2) pa me zanima nešto vezano uz instalaciju codeca i video playera. Naime na prošlom kompu sam svako malo išao instalirati neki video codec i novi player jer sam često imao problema da nešto nije radilo pa sam na kraju napravio pravi "čušpajz" od codeca i tek onda su počela prava sranja.

Ne bi volio učiniti istu grešku ponovno na novom kompu pa bih cijenio savijet koje codece i playere valja staviti da svi formati rade odlično a da se međusobno ne kolju? I ukoliko treba poštivati neki redosljed kod instalacije?

Važno je za spomenuti da na disku imam oko 1TB HD filmova (većina 1080p) u mkv formatu pa mi je ovaj format primaran da radi najbolje. Naravno, volio bih da u tom paketu codeca/playera bude i dobra podrška za titlove. Ne želim imati 5 playera od kojih je svaki dobar za nešto, trebam jedan univerzalni koji odrađuje jednako dobar posao za sve video formate, brz je i relativno user friendly, a opet, da ima i ponešto funkcija za podešavanje, odnosno da nije samo "ogoljeni" player.
A-V je offline   Reply With Quote