Citiraj:
Autor Perica 2
Dakle, vec sam nesto slicno postavio na Forum.hr al nema jos bas odgovora koji me je zanimao, pa da pitam ovdje. Odlucio sam se za Enermax napajanje 425 W 82+ al se sad mislim da li modularno ili ne, tocnije bio sam poprilicno siguran za modularno sve dok nisam procitao na stranici PC Power $ Cooling da modularna napajanja nisu toliko dobra kao ne modularna evo link http://www.pcpower.com/technology/myths/#m3
Sad koliko u ovom ima istine i sto mi vi preporucujete modularno ili ne.
Molim vas sto prije jer bi trebao u jutro javiti prijatelju da mi to pokupi dok je
jos u ZG ako ih jos imaju. 
|
Taj ener je odlično napajanje no kako ono samo nema pretjeran broj konektora nećeš imat neke koristi od modularnog dizajna. To što ćeš imat možda jednu granu manje nego sa standardnim napajanjem nije problem.
Sa snažnijim napajanjima je stvar potpuno drukčija tamo pak modularan dizajn zna jako dobro doći
npr ja sa CM RealPower Pro 1250W nema pojma di bi sa svim tim kablovima. No da imam Silverstone Strider 1200W tamo bi fino mogao uštekat samo one kablove koji mi trebaju
Tu hrpa ljudi priča o otporima, padovima napona i sličnim baljezgarijama a nikad nisu imali prilike isprobat današnje modularno napajanje.
Isprobao sam ih hrpe i nema nikakvog straha od modularnog dizajna kablova
No kako smo već rekli pitanje je samo ima li koristi od takvog dizajna na slabijim napajanjima sa manjim brojem konektora
Citiraj:
Autor stuc
Osobno nebih nikad kupovao modularno napajanje iz više razloga.
1. Svaki spoj na vodiču stvara neki otpor.
2. Svaki materijal od kojeg je spoj usljed "preštekivanja" se troši.
3. Ako se troši može doći i do korozije u slučaju da povuče vlagu.
4. Ako ga načme korozija opet je i otpor drugačiji te napon pada ili se samo napajanje sa vremenom više opterećuje da drži napon ok.
5. Ako se spoj rasklima može doći do iskrenja između spojeva.
6. Neznam kako bi matična regirala na iznenadni nestanak struje usljed ishabanosti recimo dodatnog konektora za napajanje procesora, matičnih i grafi ?
Po meni izbor bi pao uvjek na borbu sa žicama i većim kućištem jer osim fensi izgleda modularna napajanja tehnički gledno ne mogu biti nikako ispred klasičnih napajanja.
|
Ovo sve u teoriji i tehnički gledano stoji
no u stvarnosti je totalni BS
Zašto?
Zato što za početak nećeš svaki dan vadit kablove van pa se nema kaj razlohat, ako to i radiš onda će se razlohat i krajnji konektor pa si na istom imao ti modularca ili ne jerbo i na standardnom kablu imaš konektor koji moraš negdi uštekat
BTW zbog naravi posla prisiljen sam dnevno i po pet-šest puta ištekat sve kablove sa ploče i grafe i tako već preko godinu dana i niš nije razlohano nit gubi kontakt
Pa nije od pekmeza za Boga miloga
Otpori nisu toliki problem pošto se tu radi o relativno malim strujama i koliko god napajanja probao nisam nikad vidio da napajanje pati zbog tog spoja
Priče oko korizije i vlage.... opet ista stvar se dešava i na krajnjim konektorima dakle time se zbilja ne treba zamarat plus kaj ti komp ne stojina balkonu nego u grijanom prostoru na relativnoj konstantnoj vlažnosti i temperaturi
Kako bi MBO reagirala na nestanak struje... ugasila bi se... eto tako bi reagirala
Citiraj:
Autor Valg
Iskreno, ja nikad nisam čuo za to napajanje...
Prije sam u nekim testovima pročitao da je enermax sličan MS šrot napajanjima, tako da ti blago rečeno savjetujem da ga izbjegneš.
|
Di si pobogu pročitao takvu budalaštinu