View Single Post
Staro 16.03.2009., 08:58   #11
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
a svejedno mu ne bi smjelo trajati 5 minuta za 2,5GB. Iako, dosta stari diskovi su u igri....
Pogledaj dole opis, situacija je katastrofalna.

Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova
Ono sto me sada kopka, je li to zato jer su to dvije particije na istome hardu pa tu dolazi do neke zbrke..?
To je primarni problem.

Citiraj:
zasto vas pitam oko ovog - jer znam da iako su hardovi dosta fragmentirani, efragmentirat ih trenutno ne mogu jer imam vrlo malo slobodnog mjesta osim na particiji gdje su windowsi i ona je oke, znam da i to sto imam malo free mjesta utjece, ali sve to ne bi smjelo utjecat toliko da kopiranje traje 4 minute...
kabel mi se cini da je oke, ne znam...
Probaj u glavi zamisliti tijek prijenosa podataka izmedju dvije particije istog diska, k tome grozno fragmentirane.

Preko 95% vremena glava trckara okolo i ne radi nista pametno. Tu ne pomazu previse ni cache ni command queueing ni sto slicno.

Citiraj:
zato ne kuzim da te dvije jezgre ne mogu to bolje obaviti i raspodjelit da se uz jednu zahtjevniju operaciju moze a barem normalno surfati...
Jezgre nemaju veze s time, iskljucivo diskovi.

Citiraj:
vjerujem da bi trebao premjestiti drug hard i przilicu na kabelu, ali i s tim, oni se ne koriste uopce u nekim slucajevima pa svejedno dolazi do usporavanja...
Ni tu nece nista pomoci ako kopiras s particije na particiju istog diska.