Citiraj:
Autor MIK
Nakamura ima super opremu za te novce (Deore), jedino kaj mi rama izgleda malo "mekša"- ovako preko slike.
Wheeler mi djeluje čvršće ali ima slabiju opremu (osim vilice-IMHO mislim da je nešto bolja).
|
Oprosti što te opet citiram, ali eto, isprobao sam Nakamuru Cliff Lite i jednog Wheelera od cure (model 800). I Wheeler mi je nekako puno bolje sjeo, bolje sam se osjećao na njemu i to me malo bacilo unazad u razmišljanju o shopingu. Jednostavno mi Nakamura nije bila "komotna", barem na prvi dojam. Tako da sam išao od nule čitati ovaj topik i sve preporuke od tebe, elvisa i ostalih, onda sam malo išao po dućanima gledat što ima u ponudi i osim Nakamure, našao sam sljedeće:
Dema Kallyo 2009 - 1979kn (Oprema Acera)
Dema Andro Disc - 1899kn (Acera)
Haro 07' V1 - 1720kn (Altus)
Haro 07' V2 - 2100kn (Acera); neću Vam lagat, loži me što ima diskove

, iako sam pročitao u topicu da je meh. diskove skuplje za održavat i da se mogu pigati ako su klješta sa jedne strane.
Haro FlightLine Two - 2125kn (Acera + RST Capa vilica ako to kome šta znači

)
Merida Sub 20V' 08 - 1448kn (Acera); jedan od novih favorita, jeftin, Acera od opreme, jedino što me buni jest da piše da ima meh. diskove. Cijena mu je pala skoro za duplo, ali...
Corratec X-vert Baco 08' - 2000kn (Acera)
Wheeler Pro 600 09' - 20090kn (Acera + RST Capa viliica)
Wheeler Pro 1900 - 2240kn (Alivio/Acera + RST Gilla T8 vilica)
I sad stvarno vidim da Nakamura ima jedina Deore opremu (iako vele da je Deore samo 9brzinski naprema Alivio, ako sam dobro pročitao u ovom threadu). Meni iskreno nije jasno kolika je razlika između te opreme. Gledao sam filmiće na youtube-u iz ovog threada di su uspoređivali Deore XT brijem i SLRM X9 (valjda sma dobro napisao model). No velim, nemam osjećaj kakva je razlika među ovim jeftinijim djelovima (tipa Acera i Alivio). Jel to ko DDR2 677 i DDR2 800 kod memorija ili veća
Velim, Merida mi je favorit, izuzetno niska cijena, no niti Haro V2 (ako ga uopće više ima) ne bih bacio.
Po mojem mišljenju, treba mi XC bicikl, iako će većina biti po gradskim cestama, no volim tu i tamo malo otići na neki makadam, a i skakanje sa rinzola mi nije nepoznanica. Vozio bih nekih 100-150km tjedno, naravno na ljeto i više. Kad mi trčanje za cardio dosadi, onda bi na bicikl prešao, a i lijepo vrijeme dolazi.
Uglavnom, ako može kratka pomoć, super. Ako ne, izabrat ću između onoga što imaju. Sumnjam npr. da Haro ima više tih modela (nekaj sam čitao u ovom threadu pa je netko napomenuo da ga više nema). Uglavnom, sljedeći tjedan ću ići po dućanima i svaka pomoć je dobro došla. Fala.