Buduci da sam bio u guzvi sa vremenom i nisam imao vremena raditi nikakav software bench mogu napisati ugrubo o kartici... Veci dio price vec svi znate iz citanja ove teme... Nisam koristio previse strucnih i :geekovskih" izraza kako bi review bio svima donekle jasan... Imam manji monitor (17" CRT), prema tome me uopce ne zanima kako se ponasa na neznam kakvim rezolucijama, kada budem kupovao monitor nakon toga cu opet promijeniti graficku. Radije sacekam mjesec dva i kupim posteni monitor nego da stedim na drugim komponentama i onda kupim "neki" monitor... Krecem od pocetka... Grafa dolazi u solidnom pakiranju, nikakava velicinom napuhana kutija sa raznim modnim dodacima, sljokicama ili pitaj boga cime.
U kutiji se nalazi (druga kutija lol

), bundle koji se sastoji od quickstarta, sturog manuala (ako to mozemo tako nazvati)/installation guidea, klasicno CD sa driverima i natpis koji se stavlja na kvaku od sobe na kojem pise "Do not disturb, I'm gaming", ujedno sluzi i za registraciju proizvoda na njihovoj stranici. Na kutiji pise da se dobiva kopija 3DMark-a Vantage, ali u biti je to papir na kojem pise S/N a program morate skinuti sa futuremarkove stranice. Kablovi/adapteri: DVI-VGA pretvornik, kabel za napajanje i za TVout i naravno sama graficka kartica koja zauzima 2 slota zbog hladenja.
U konfi mi nista nije overclockano tako da nema potrebe za dodatnim hladenjem, jedini hladnjaci koje imam su u napajanju, na procesoru i jedan 80mm AC koji puse po hardu (+ sada vent na kartici), prije sam imao pasivno hladenu 3450, ponata ove recenice je da sam navikao na tisinu. Iznenadio sam se (negativno) bukom koji proizvodi ova kartica, no cim se driveri instaliraju stvar postaje drugacija, ukljucuje se automatska regulacija te se ventilator na kartici drasticno stisava, ne osjecam veliku razliku u glasnoci sa obzirom na prethodnu pasivno hladenu grafu, db nisam mjerio, nisam bio u hodu duze vrijeme sa "high end" karticama pa je nemam po tom pitanju sa cime usporediti. Sto je veci load grafe tako se i buka povecava no sve je u granicama izdrzljivosti i normale... Temperature nisam mjerio, problema sa driverima nikakvih (instalirao sam latest sa nvidie). Za probu sam odigrao UT3 cist da vidim jel sve oke radi tako da je u biti jedan najbitniji dio reviewa odrezan, no pored ovih 6 komada na pocetku teme, neznam da li je potrebno jos filozofirati s obzirom koliko toga vec ima nadrobljenog u ovoj temi...
Zakljucak: IMHO za 1200 kn graficka koja je rebrandan prethodnik sa "poboljsanjima" pa se manje zagrijava, trosi manje struje (1 pcie konektor), solidne tisine (ako se nesto necuje to je onda ugodna tisina, sve drugo je solidno ili bucno

), 2 godine garancija je oke kupovina ako se odlucujete na NOVU graficku karticu.
Pros:
- Nabrojanu u zakljucku...
- S/N za vantage mark, no meni to iskreno nista ne predstavlja :/
Cons:
- Update stare serije
- 3d mark ne dolazi na CDu (iako to ne uzimam kao neki nedostatak jer skidanje sa neta tih 450 mb danas traje 16 minuta)
- Mogla bi biti i tisa za moj ukus
- Nebi propali za bogatiji bundle
To bi bilo sve od mene, zadovoljan sam kupovinom, tak i tak ce se mijenjat za mjesec-dva pa necu puno love spusit na ovoj kupovini...