View Single Post
Staro 14.03.2009., 15:57   #495
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
osobno bi prije isao na HD3870. osobno imam HD4670 i graficka je full dobra (1680x1050 - sve dosada tera bez stekanja), ali HD3870 je ipak, pogotovo sa GDDR4 - jaca. a takoder posto vec imas ponudu sa garancijom, ne trebas cekati da naleti prodaja ovakve kartice.
iako samo da napomenem, to je sto se tice krajnjih perfomansi (FPSa). HD4670 je slabija sto se toga tice, ali zato podosta se manje grije (opcenito, ne treba mrcina od hladnjaka da temperature budu "do 70C", sto kod HD3870 ipak treba), manje dimenzije, i usporedno jedna drugom - HD4670 trosi puno manje struje. plus sto recimo na HD4670 dosad svi driveri rade bez problema u svim igrama (sudeci po meni, a i ostatku ljudi koji imaju HD4670), dok sa HD3870 zna biti problema. minus kod HD4670 sto moras malo pripaziti koji model uzimas, da ne uzmes neku koja ima zujalicu umjesto ventilatora i imas konstantu buku (club3d, force3d i slicne).

tako da IMHO kad sve zbrojis i oduzmes, obje kartice se isplate kupiti za navedenu cifru. ali opet, ako su ti na prvom mjestu perfomanse - HD3870 GDDR4 .

edit.
Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Nova 3870 je cca 690kn, tako da mi je to ipak malo previše...
nova HD3870 GDDR4 je od 820,00 kuna pa na vise. samo da se napomene, razlika nije uopce velika izmedu gddr3 i 4, ali postoji, pa tako i razlika u cijeni .

Burko je offline   Reply With Quote