"pozabaviti"? hmm...
Najbezbolniji prijelaz na windowse i puni 32 bitni rad te gui je Alaska x-base. Daaaleko najbezboniji, jer je to ultra kompatibilan jezik i baza sa clipperom. No međutim time se nemože samo pozabaviti već je to jedan opsežan posao koji zahtjeva puno truda, angažmana i znanja programiranja baza podataka (ukoliko se radi o bazama, a pretpostavljam da da, jer je to ono za što je clipper i stvoren u prvom redu). Ako ćeš legalno treba i dosta novaca za kupnju alaska software paketa, no međutim može se raditi i u alternativnom okružju tipa x-harbour ali to nije to, zašto- duga priča.
Ako si mislio sve prepisivati u delphi npr, onda vrijedi sve gore navedeno na kvadrat, i to je posao za tim programera i puno puno posla.
Sve što sam rekao ne vrijedi ako se radi o nekoj rudimentarnoj jednostvanoj aplikaciji, to jest ako misliš prepisati neku tetris igricu ili preglednik jpg-ova, onda udri sam. Ali vjeruj mi da to nije stvar za pozabaviti se, već jedan složen i zahtjevan posao. Radim kao programer, i koristimo clipper i alasku pa sam htio nešto napisati u vezi tvoje teme.