eto. ne znam zaista dal da se dalje uopce trudim.
necete pusiti marketing? kakav pobogu marketing? nebi nista rekao da je GTS 250 izasla sa cijenom daleko vecom od prethodne 9800GTX(+), ali ono, 91 kuna je razlika najjeftinijih. gdje je tu marketing?
e sad bas iz svog principa necu kupit GTS 250, eto bas necu (iako sam planirao 9800GTX+ uzet). jel se o tome prica? sorry, ali ja jos nisam procitao prakticki niti jednog postenog argumenta zasto kartica ne valja, osim istine (sto sam i sam napisao) - rebrandiranja, koje i meni osobno se nimalo ne svida. ali opet kazem, jel kartica toliko dobila visu novu cijenu? - nije, 91 kuna je zanemarivo na cijenu od +1000 kuna, zar ne?
takoder je zanimljivo kako najvise odbijaju i pljuju po GTS 250 vlasnici mahom ATi-jevih kartica. ili thedream koji je najvise kao argument uzimao cijenu polovnih HD4850/8800GTS G92, ali i sam je rekao da nije isto. ja ne znam jeste li si uopce dali truda i pogledali rezultate ili ne, ali vidim u sta se pretvara tema, i to tocno ono sto je Cele333 napisao.
i ako moze za kraj u ovom postu vezano za GTS 250, navedite mi
dva cvrsta argumenta zasto je GTS 250 losa kartica (osim drugog imena), i ja cu ozbiljno razmisliti o promijeni misljenja. i takoder cu reci da sam pogrjesio, ispricat cu se svima na zamaranju mozdanih vijuga i pisanju poduzih postova. a ne samo uletiti sa postom tipa - graficka ne valja, ista stvar, teski promasaj i slicno. ako vec imas obraza reci to za bilo sta, pa onda barem reci zasto.
i kad vec pilimo, ja evo jos nesto da argumentirano kazem. kad su izasle HD4800 kartice, napravio sam jako slicnu stvar, pokupio podatke iz tri reviewa (ali veca kolicinski nego ovih 6 ovdje), i usporedio ih. i zakljucak - platis (tada, kad su izasle) 61% vise za HD4870 da bi dobio 19,8% vece perfomanse. sada je malo drugacije, razlika u cijeni je sada vrlo dobrih i osjetno manjih 34,7%, ali samo zato sto je HD4870 osjetno pojeftinila u tih 6 mjeseci sto je proslo od onog reviewa. i to za nemalih skoro pa 400 kuna. a HD4850 za cak 65 kuna se moze naci jeftinija nego prije 6 mjeseci. i onda nesto pricajte o marketingu samo jedne strane, halo. i opet kazem, gleda se i ponasa pristrano jednoj strani, jer oboje proizvodaca muljaju i imo drze predugo visoku cijenu kartica. samo sto nije nimalo fer jedne optuzivati i otvoreno reci sto jest, a za druge presutiti. inace, evo te usporedbe HD4850 i HD4870 -
4870 VS 4850, usporedba perfomansama i cijenom.
ja barem mogu reci da brojke govore za ono sto napisem i mislim, a ne izjavljivati da nesto ne valja samo zato sto sam pristran jednom proizvodacu, ili zato sto moje msljenje mora biti najpametnije.