View Single Post
Staro 12.03.2009., 23:19   #70
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
eto. ne znam zaista dal da se dalje uopce trudim.

necete pusiti marketing? kakav pobogu marketing? nebi nista rekao da je GTS 250 izasla sa cijenom daleko vecom od prethodne 9800GTX(+), ali ono, 91 kuna je razlika najjeftinijih. gdje je tu marketing? e sad bas iz svog principa necu kupit GTS 250, eto bas necu (iako sam planirao 9800GTX+ uzet). jel se o tome prica? sorry, ali ja jos nisam procitao prakticki niti jednog postenog argumenta zasto kartica ne valja, osim istine (sto sam i sam napisao) - rebrandiranja, koje i meni osobno se nimalo ne svida. ali opet kazem, jel kartica toliko dobila visu novu cijenu? - nije, 91 kuna je zanemarivo na cijenu od +1000 kuna, zar ne?

takoder je zanimljivo kako najvise odbijaju i pljuju po GTS 250 vlasnici mahom ATi-jevih kartica. ili thedream koji je najvise kao argument uzimao cijenu polovnih HD4850/8800GTS G92, ali i sam je rekao da nije isto. ja ne znam jeste li si uopce dali truda i pogledali rezultate ili ne, ali vidim u sta se pretvara tema, i to tocno ono sto je Cele333 napisao.

i ako moze za kraj u ovom postu vezano za GTS 250, navedite mi dva cvrsta argumenta zasto je GTS 250 losa kartica (osim drugog imena), i ja cu ozbiljno razmisliti o promijeni misljenja. i takoder cu reci da sam pogrjesio, ispricat cu se svima na zamaranju mozdanih vijuga i pisanju poduzih postova. a ne samo uletiti sa postom tipa - graficka ne valja, ista stvar, teski promasaj i slicno. ako vec imas obraza reci to za bilo sta, pa onda barem reci zasto.

i kad vec pilimo, ja evo jos nesto da argumentirano kazem. kad su izasle HD4800 kartice, napravio sam jako slicnu stvar, pokupio podatke iz tri reviewa (ali veca kolicinski nego ovih 6 ovdje), i usporedio ih. i zakljucak - platis (tada, kad su izasle) 61% vise za HD4870 da bi dobio 19,8% vece perfomanse. sada je malo drugacije, razlika u cijeni je sada vrlo dobrih i osjetno manjih 34,7%, ali samo zato sto je HD4870 osjetno pojeftinila u tih 6 mjeseci sto je proslo od onog reviewa. i to za nemalih skoro pa 400 kuna. a HD4850 za cak 65 kuna se moze naci jeftinija nego prije 6 mjeseci. i onda nesto pricajte o marketingu samo jedne strane, halo. i opet kazem, gleda se i ponasa pristrano jednoj strani, jer oboje proizvodaca muljaju i imo drze predugo visoku cijenu kartica. samo sto nije nimalo fer jedne optuzivati i otvoreno reci sto jest, a za druge presutiti. inace, evo te usporedbe HD4850 i HD4870 - 4870 VS 4850, usporedba perfomansama i cijenom.
ja barem mogu reci da brojke govore za ono sto napisem i mislim, a ne izjavljivati da nesto ne valja samo zato sto sam pristran jednom proizvodacu, ili zato sto moje msljenje mora biti najpametnije.

Burko je offline   Reply With Quote