View Single Post
Staro 12.03.2009., 23:16   #1
PIPBoy 2000
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Question ThinkPad R500 - pitanja i problemi

Nakon kojih petnaestak godina korištenja stolnog računala jučer sam kupio laptop - Lenovo ThinkPad R500.

Prvo što sam uočio je razlika u ekranu od mog stolnog, malo je blijeđi (vidljivo jako kada smanjim osvjetljenje s Fn tipkom) i kao da mu nedostaje kontrast, a ako ga dodavam odu boje k vragu. Isto tako razlika između vrha i kraja ekrana je uočljiva. Vrh izgleda normalno, a kraj bijedo. Ne znam je li to baš normalno?

Kako nisam uzeo model s predinstaliranim Windowsima naišao sam na početničke probleme (WinXP i AHCI, itd.). Nakon što sam vidio da za moj model nije izašao nikakvi System Update koji bi sve instalirao i sredio sam, ili ga bar na stranici za moj model nema, instalirao sam driver po driver ručno. I nakon svega sam došao na dva nepoznata, dolje "uslikana", devicea za koje nisam siguran što trebam instalirati pa eto tražim pomoć.

Slikica (od ovog unknown je sastrane slika od location):

I da, iako sam instalirao razne ThinkVantage dodatke, taj gumb mi na laptopu ne radi u Windowsima. Gumb radi normalno kod pokretanja kada treba ući u BIOS, no kada je u Winu gumb ne radi, iako mi sam program ThinkVantage Productivity Center (s Access Connections, Active Protection System, Lenovo Fingerprint Software) kao program normalno radi kada ga pokrenem. I ne rade mi function tipke koje su povezane s istim programom. Ostale rade normalno. Mute mi isto ne radi, iako tipke za pojačavanje i stišavanje rade.

Isto tako me zanima je li moguće i kako napraviti da se login u Win napravi da prima samo otisak prsta, a ne i password?

Sad, pomagajte.

p.s.: što je onaj zeleno-svijetleći simbol kao Z u krugu između simbola harda i baterije, ak' netko zna?
PIPBoy 2000 je offline   Reply With Quote