View Single Post
Staro 12.03.2009., 18:38   #61
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Naivno je to očekivati,a još naivnije kupiti.To je sve,i tako se priča ponavlja unazad 2,3g otkad je hardver dostupniji nego ikad cijenama. Sad baš da ću se diviti nečemu zato šta je novo i piše 250 a ne 9800GTX+,e pa neću,bio troller,spammer ili samo jako bistar.
znaci ja definitivno preporucujem kupovinu ove kartice? samo nje? gdje sam napisao to? ajd nadi pa quote-aj, ja se micem iz teme. ili sam napisao da se obje kartice isplate??
ovo za ime me nimalo ne tangira i ne dira, da me dira morao bi imao nesto zvucno kao alfa brera, cbr, a nikako korejanca sa imenom naglasak. zaboli me........

Citiraj:
Po meni je 250 idiotarija ravna 4830 kartici,koja je ni vrit,ni mimo,clockana dostiže i prestiže ponekad 4850 model,stock kartica je slabija,isto tako i nvidia sad ubacuje ovaj 250 model. Nigdje,ni vrit,ni mimo. Ali para i ljudi koji će trošiti nikad previše. Prostora za napredak je uvijek ipak manje.
ovo ne kuzim najbolje. HD4830 je oslabljena verzija HD4850, ima slabije perfomanse, ali i "slabije" kosta. usporedivati HD4850 sa GTS 250 nije jednako, relacija 9800GTX(+) sa 9800GT vec da. ali GTS 250 nema jos oslabljenu verziju, tako da nisam pohvatao po cemu je GTS 250 slabiji model od cega

Citiraj:
Ne definira cijena uspjeh i popularnost kartice burko,nego što dobiješ za tu lovu,a ako dobiješ nešto što već postoji na tržištu po nižoj cijeni,sad stvarno o polovnom i neću,makar sam neki dan zatupio s tim,priznam,pričam o novom,zašto bi netko sa bilo kojom g92 karticom prelazio na ovo?! pa i g80.
Nema smisla. Da kupujem novo kao marko,i da me nije briga da za 200kn više dobijem polovni CF,moram ja,4850tica,onda bi kupio,i chillao.
e sad me vec prozivas da svakako podrzavam GTS 250. i nije problem, objasnit cu ja svakome tko ovako shvati, i 100 puta ako treba.
jel nVidia napravila potez kakav je napravila? odlucila svim aktualnim karticama (osim dosadasnje 200 serije) promijeniti imena? jest, tu se mislim slazemo.
e sad, to je zavrsen posao, dosle su "nove" kartice.
svrha usporedbe nije glorificiranje i uzdizanje jedne te iste kartice (sto sam napisao vec koliko puta, to je sve isti jebeni cip - G92), nego usporediti dal se stanje ista promijenilo u pogledu perfomansi usporedno sa prethodnicom 9800GTX(+), i usporedno sa najvecim konkurentom suprotnog tabora - ATi HD4850. i jel se promijenilo? jest, barem sudeci po onome iz reviewa. brojevi pokazuju najljepse, pa ne mozes tvrditi da nije tako kad u svakom reviewu GTS 250 barem za minimalno dobija obje druge kartice. pa cak i u slucaju kad su i GTS 250 i HD4850 obje po 1GB rama.........

Citiraj:
Samo da se malo osvrnem,bez ljutnje jasno,na šest reviewova.Pročitao sam ih valjda preko 200 otkad pratim Vga segment,i svi imaju nešto zajedničko,a to je da su hype-ani do bola,čitaj,prenapuhani. Na kraju to ipak dovodi u pitanje njihovu vjerodostojnost i uvjete testiranja. Gilberta se razapelo da mi se želudac okrenuo,kad dečko jadan nije čisti install OS-a napravio,mislite li da se to vani radi?! Tko meni kaže da oni nisu recimo,napamet ću, usporedili 9800GTX+ na 3.2 procu a napisali da je na 4.0 testiran,dok je GTS 250 testiran zaista na C2D 4.0 . Tko to meni iz grafova onih i brojki može kazati?!

Ne mislite da je ovo teorija urote,ovo je nešto jako realno još otkad sam gledao peglanje 9800pro od strane 6600GT,pa preko veoma čudnih rezultata 7600GT vs. X800XT kartica,pa sad 4850 vs GTS 250. Ne kažem sad svi briju, ja u pravu,nego sam od onih,dok ne testiram osobno,ili mi netko od prijatelja ne provjeri,ja to neću kupiti.
pa jel te tko uopce tjera da kupis GTS 250? alo, mislim, jel se tebi uopce isplati mijenjati, ma cak i razmisljati o mjenjanju grafickih? ti opravdavas svoj strah da ne kupis nesto drugo, nekim cudnim nacinom se odgovaras da se ne zaletis i potrosis pare na nesto s cim ces dobiti najcesce ispod 10% boljih perfomansi? o cemu ti covjece pricas, pa kako strasno kako svatko gleda iz svoje guzice? mislis da samo ti kupujes komponente? svatko tko si razmislja o kupovini ove kartice ili HD4850, a da ima middle, middle-high segmet ove ili prosle generacije atija ili nvidije, po meni je iskreno glupa osoba. ili ima para pa ga boli ona stvar, ali takve osobe niti ne zanima zasto se ne isplati - on mora imati novo.
a sad zamisli ovu situaciju - kupujes novo racunalo, prvo ili upgrade nakon P4 ili semprona 2200+. jel toliki problem ako si netko ne uzme atija, nego nvidiju? toliko je spusio na perfomansama? prije nego povuces razliku u cijeni, procitaj prosli post jer se ja ravnam dosta po takvom misljenju.

Citiraj:
Moju karticu ima wolverine,kkljajic je imao,i još par tu ljudi,i to je dovoljna preporuka. Pričekajmo marka i njegov osvrt. I njemu slične,koji će kupiti.
ma da, to ti je razlog zasto si uzeo ovu karticu. zato si valjda i uzeo 3870x2..........
sorry, morao sam

edit
Citiraj:
.......inače mi je kartica da kupujem novo ganc okej. I tjera sve na high na 1920x1200.Bez AA i AF,jasno.
sorry, da sam ne trazim i ne pregledavam svaki post, ali mislim da to nisi rekao. barem ne da se moze polujasno ili jasno razumijeti iz tvog napisanoga. ako grijesim, ispricavam se.
ali vidis da i ti kazes da ti je ok kartica. ipak se slozili na kraju

Burko je offline   Reply With Quote