View Single Post
Staro 12.03.2009., 15:50   #56
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Cele303, prvo thnx na pohvali

Citiraj:
Autor Valg Pregled postova
Al 250 je totalni promašaj, jer je ionako preslaba za previskoke rezolucije, a nije ništa bolja zu nižima.
Onda radije stariju GTX i miran.
promasaj ili ne, to je mislim vec probavljeno u prvim recenicama usporedbe. tj, samom najavom novih imena kartica se prakticki znalo sto se moze ocekivati od GTS 250 -> 9800GTX(+) -> 8800 GTS G92 -> isti klinac sa nedovoljno velikim razlikama u perfomansama da bi se moglo reci da ima vecih pomaka, ali drugacijeg imena, i u 55nm proizvodnom procesu (sto se tice GTS 250). ali opet, sto se tice perfomansi, ipak laganog poboljsanja ima, sto sam i prikazao na svim rezolucijama. onaj tko vidi samo graficku zapakirano u novo ime nije nimalo daleko od istine, ali svejedno graficka kao graficka nije nimalo nimalo losa, i (jos uvijek) dostojan konkurent ATI-jevim uzdanicama. cak i jednoj HD4870, barem koliko sam vidio po testovima (samo nemojte odmah krenut sa ispravcima i brzopletim ispadima, radije pogledajte onih 6 reviewa koja sam naveo, tj one u kojima ima usporedna HD4870. nemojte me tjerati da radim jos jednu usporedbu :S).

sljedece, da je cijena HD4850 i GTS 250 jednaka (recimo 900 kuna), zasto HD4850 predstavlja bolju kupovinu? zato jer netko vise preferira ATi, ili nVidiu? pa jel nije vise fer reci da su obje kartice full dobre, nijanse u perfomansama, pa da je i tako kupovina bilo koje dobar izbor? mislim, ja barem smatram da realno gledam na omjer ove dvije kartice, iako vise preferiram ATi.
ali reci da je promasaj - ja ne znam zbog cega. jer sam otpocetka znao (znalo se) sta ova GTS 250 predstavlja - i to je to.

sto se tice cijene, malo me strah prognozirati jer sam fulao pocetnu cijenu GTS 250, i to poprilicno jer sam ocekivao nekih +2000 kuna za pocetak. ali moglo bi biti tocno ovo sto je danc00 rekao (i ja prije u par navrata) - kartica je tek izasla na trziste, i normalno da je cijena malo napuhana. za mjesec-dva ce se pojaviti vise verzija, vise proizvodaca, i cijena ce morati biti niza od danasnje najnize od 1300 kuna. zaista ne znam zasto bi bila losa kupovina jedne GTS 250 512MB (ili 1GB, ima razlike, pogledajte sami u usporedbi) za cca 1000-1100 kuna. onak, ne znam sto se trebalo dogoditi, pocetna cijena je trebala biti 800 kuna da kazete da kartica valja, tj barem reci da nije promasaj? malo pretjerano razmisljanje, i imo krivo razmisljanje.

a takoder kad se toliko pili o pocetnoj cijeni GTS 250, zasto ne budite fer pa ne komentirate trenutnu najjeftiniju cijenu HD4850 koja je 1.023,35 kn, sa cijenom koja je bila prakticki na pocetku prodaje - 1087, 56 kn (11.08.2008)? jel realno da drzi toliko dugo prakticki jednaku cijenu kao kad se pojavila? pogotovo kad se pogleda da cijena svim karticama osjetno pada i da se osjeti razlika gledajuci kroz razdoblje od pola godine?! mislim, daj malo realnosti sa obje strane, kako jedni drze cijenu (neopravdano imo), tako i drugi imaju "pocetnu" povisenu (navodnici jer se ipak radi o rebrandiranom proizvodu).

plus sto opet kazem - manja dimenzijama, manje trosi, hladnija od prethodnice. po tome je trebalo izbaciti sa trzista i 9800GTX(+) kartice jer nisu donijele nikakva znatna poboljsanja nad 8800GTS G92? pa ljudi je ipak kupuju jer eto, moraju, jer nema vise starijih modela za naci.

ili je poanta negodovanja jer smatrate da ovo nije fer potez nVidije? rebrandiranje? ako je tako, tu se slazem 100%. ali nije to tema cijele price. nego kad je vec tako kako je, usporedba trenutne kartice koja je izdana i vani je, sa trenutnom konkurencijom. pogotovo usporedba GTS 250 sa 9800GTX(+), pa sa konkurencijom . i ima pomaka, sta god vidjeli i tvrdili da nema.
*barem po podatcima iz sest reviewa*

Burko je offline   Reply With Quote