View Single Post
Staro 12.03.2009., 15:10   #471
Mikac
Premium

Mikac's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor Gjurovski Pregled postova
OT: Cek po tvome bi bilo da taj prijenos recimo tekme (ja cu pokusati biti sto jasniji, onako laicki) u 1080i rezi pri naglim pokretima mutnjikav, ali kako se onda isto sranj... dogada kada spustim rezu monitora na 720p ili cak sam spustio na 800x600 i jednako je bilo lose....

Pa hebemu koliko god on bio star mislim da moze prozvakati 60 a.k.a. 50hz na 800x600 rezi? tada bi slika trebali biti koliko toliko stabilnija zar ne?
Evo ja ću isto pokušati jasno odgovoriti, tvoj Tv ima 1080 linija i ma koju god ti rezu stavio, IZUZEV AKO NEMAŠ 1:1 MAPING PIXELA, bit će ti mutnjikavo jer opet u fullscreen-u tvoj TV razvlači sliku na svoji prirodnih fixnih 1080 pixela. E sad prvo što je MUST jest staviti 4:3 format slike da bar izbjegneš dio sasvim nepotrebnog scaliranja i razvlačenja slike, ma koma(neću objašnjavat znaš već na što mislim), a potom isključit sve moguće noise reductione i ostale algoritme koji u biti narušavaju kvalitetu slike. Samo najbolji(najskuplji TV-i) imaju dobar procesing za redukciju mosquito efekta, digitalnog noisa, MPEG noisa itd, ali to ipak najbolje odrađuju eksterni procesori slike koji su jako skupi i nema ih na našem tržištu osim DVDO-a VP30, VP50, VP50pro koji se pojavio prije negdje godinu dana. Jako su dobri i jako skupi (15000- 20000 kn) tako da to isključujemo. Eto to napravi i to je jedino što možeš. Tv-i s dobrim internim procesingom su Pioneer KURO i top modeli SONY-ja, možda još neki(za ove znam), oni koji su katastrofa su Panasonic jer ga imam, LG i tako još neki. Ali npr ja imam Panasonic 37" plazmu u rezi 1024x720, pa meni PAL 50 Hz 625i (vidljivih 576i linija) je jako dobar jer je relativno malo skaliranje u odnosu na tvoj TV. Dakle s 576 na 720, a ti s 576 na 1080, ohooooo...za to treba dobra telka stari moj. Ni kod mene nije bog zna što zbog lošeg Panasonicovog scaliranja, ali me spašava rezolucija, pa je moj Tv u biti jedan od boljih za SD što moš kupit za normalne novce. Ovo je svima upućeno: CRT JE BOG I BATINA ZA SD, PO OŠTRINI, KONTRASTU, BRZINI I PRIRODNOSTI SLIKE, AMEN!!! P.S. Brzo u Pevec i za 600-700 kn crt 51 cm dijagonale i mila majka.
Mikac je offline   Reply With Quote