Citiraj:
Autor Gjurovski
Hmmmm... stoji neka poruka kao HD radio, kao da na tome kanalu samo emitiraju radio  , nis budem pogledao kada dodem doma jer sam stavio neki low life softwer sto je dosao snjim ali svejedno sam nasao skoro sve programe osim toga HD-a....
Nekako mi vuce da je do signala, koliko sam ja upoznat sport i emisije (tipa otvoreno) se vrte u 60fps-a a SD signal je " i" (interlaced) dok se filmovi serije i ostalo vrte u 24fps-a, jos pogotovo ako se vrti kao kod mene naprimjer na rezi 1280x720p, pa se vidi to mutnjenje pri naglim pokretima...
|
A čuj Đuro TV emisije tipa otvoreno itd...primaš u 50 Hz jer je to PAL, a u Americi je 60 Hz NTSC, druga stvar filmove primaš u 25 Hz s pull down tehnikom što je već obrađeno u studiju HRT-a, Nove itd., ali u biti nije ti to razlog što ti se muti slika. Ja mislim da je to do tvoje Toshibice koja je ako se dobro sjećam 1080i (ne p), i ona em što je stariji (čitaj sporiji LCD), em što to mora skalirati na 1080 rezu jer joj je to nativni fixni broj pixela i mora tako. LCD-i su poznati da loše prikazuju sport. Rezolucija u pokretu tvog TV-a je oko 250-300 linija što je poražavajuće, ali je tako. Bilo kakva plazma ostvari 700-900 linija, a one bolje bez problema cijelih 1080 linija u pokretu. E sad da sam kod tebe pa da vidim iz prve ruke možda je i do nekih postavkikoje ti dodatno pogoršavaju stvar, pa bi ih trebalo isključiti. Inače ovi novi LCD-i riješavaju stvar interpolacijom dodatnih frameova, pa tako ostvaruju veći broj linija npr 600,700,800, a oni top modeli i 1080 cijelih. Tu interpolaciju frameova neki zovu Motion Plus, neki Motion Pro, bla, bla...Uglavnom neki to rade uistinu dobro, a neki loše tako da slika izgleda preumjetno, ukočeno i nerealno. Oni koji to dobro rade su Sony, Panasonic i najnovije inkarnacije Philipsovog Natural Motiona(prije nije bio dobar). Drugi poput Samsunga, Lg-a, Toshibe, Sharpa se poboljšavaju, ali što sam vidio npr kod Samsunga bilo je očajno (bio i Gabre samnom pa ti može potvrditi). Ti u svojoj Toshibi nemaš takav procesing i to će ti ostat boljka tvog ekrančića sve se bojim...Aj pozdrav stari!!!