Provjerio sam u Autronicu na servisu. Niti jedan 7K250 dosad nije završio kod njih.
Nisu promjenili ime u Hitachi da bi se izvukli iz govana, nego su jednostavno prodali Hitachiju svoje pogone (što se dogodilo sa ovim u Mađarskoj, ne znam, ali sa ovom serijom nema veze, niti jedan 7K250 nije vidio naše istočne susjede), a Hitachi je vratio kvalitetu. Ipak je IBM praktički izmislio hardove i hrpu tehnologija koji drugi koriste, pa pretpostavljam da znaju napraviti pošten disk. A svakome se može dogoditi neka usrana serija. Samo treba znati što se kupuje i za svaki se model točno raspitati prije kupovine. Stav "Hitachi ne valja jer im se diskovi kvare, a Maxtor je zakon jer sam prije 5 godina kupio jednog i dan danas radi" je za budale i fanatike, ne za ljude koji nešto kuže.
Što se tiče krepavanja, imao sam i ja jedan 15 GB disk koji je kod frenda izgorio (doslovno), ali kasnije sam vidio da mu je jedan pin na molexu bio puknuo zbog zamora materijala kako je stalno ukapčan i ukapčan (služio je za prijenos podataka između kompova, a ladice nije bilo), pa ne pljujem po Hitachiju. Imao sam starog WD-a 6.4 Gb koji je jednostavno vrisnuo, pa ne govorim da su WD sranje,Maxtora 40 Gb koji je bio najbučniji disk (uz Connera) koji sam ikad čuo (e, po Maxtoru pljujem, i to na kvadrat, jer sam poslušao 3 diska iz novijih serija i svi su bučni vrući i sporiji od ostalih), i sad imam ova dva Hitachija. Diskovi su tihi, brzi i hladni (istinabog, oba su u quiet modu, seek bi im bio i brži da nisam htio skoro bešumne diskove).
Seagate sam imao priliku par puta vidjeti i oduševljen sam jednom 40 Gb Baricom 7200 okretaja(ima 16A na kraju oznake modela), ni sam nisam mogao vjerovati da disk može biti toliko tih, mislio sam da uopće ne radi. Postao mi je benchmark i referenca što se tiče tišine Još da je malčice brži...