View Single Post
Staro 11.03.2009., 14:31   #20
eyeballl
Premium
Moj komp

eyeballl's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor De5tr0yer Pregled postova
Nope. Ono što ulazi u vodove je čista struja. Još nismo toliko razvijeni da koristimo svjetlovode.

Uglavnom, svaki pretjerani električni impuls uništava zaštitu u boljim napajanjima.

Evo paralela: slow blow osigurač (codegen/spire), fast blow osigurač (sva renomirana napajanja)
Nisam mislio na nikakve svjetlovode nego na brznu električne energije tj. brzina kojom elektroni prolaze kroz vodiče...
Što se tiče reakcije na prenapone rekao sam već da se u potpunosti slažem sa svim navedenim i da fast blow vjerojatno reagira brže od slow blowa ali u slučaju prenapona mreže...
Što se tiče grmljavine mislim da tih par milimetara izolacije osigurača nije dovoljno za spriječavanje prolaza 20000v gromovnika... ako se ne varam većina ostalih komponenti deklarirana je na red veličine od 100 do 1000V ne vjerujem da ih neki proizvođač dimenzionira za veće napone... Kako je razlika potencijala kod groma mnogo veća od tih 100-1000V jednostavno se desi da komponente probije veliki potencijal i gube svoja svojstva i postaju vodiči...
Edit...
Malo konzultirao google i kaže da razlika potencijala nije 20000V nego 100MV ... tim gore za zaštite ....
Zaboravio sam napomenuti da se i pri bliskim udarima oko mjesta udara javlja jako elektromagnetsko polje koje je ponekad dovoljno da uništi osjetljivije uređaje...

CPU: Intel Core 2 Duo E5400 @ 3.7GHz / Sonic Tower

MBO: Asus P5N-E SLI

RAM: 2 x 2GB DDR2 800MHz Kingmax @ 900MHz

GPU: Gigabyte GeForce 9800GT OC / Acellero S2

HDD: 2 X Western Digital 320GB Blue, Raid

OPT: DVD-ROM

PSU: Corsair VX 450W

CASE: Moded

CPU: Intel Core 2 Duo E1200 @ 1.6GHz / Stock

MBO: Gigabyte

RAM: 2 x 2GB DDR2 800MHz Kingmax

GPU: Nvidia GeForce 7100 Onboard