Teško mi je stvari i ne gledat povezano,prvo s obzirom na naziv teme,koji je vs. Pa gledano tim vs-om,i cijena je veoma važan čimbenik,pogotovo u našoj sredini,čitaj-državi. Sličnost performansama je očita,i tu se sigurno neće voditi glavna riječ,već upravo oko cijene. Tako da baš sad,gledati novo i polovno u VGA segmentu kao kruške i jabuke,nikad se tako na forumu nije gledalo,pa vjerujem ni da se neće ubuduće.
Daleko od toga da i ova nova 250 nije dobra kupnja za 1400tinjak kuna, ali sličnost sa 9800GTX+ koja je jeftinija nova,ili sa 4850,koja je polovna upola jeftinija,ni manje ni više,me ne može ostaviti ravnodušnim. I zato to uspoređujem. Sama činjenica da će se sa jednu 250tku od 1500kn kupiti Crossfire 4850 kartica koji je odličan uz iole adekvatnu x ploču i stabilne drivere,mi ne daje baš puno prostora nego doslovno pomiješati kruške i jabuke, i sve gledati povezano i usporedivo. Ali vidjet ćemo kako će to sve izgledati.
Zasad je to još uvijek odličan marketinški trik nvidije.Rebrandaj karticu, uz valjda nešto manju potrošnju,istu arhitekturu kao prethodnik,dodaj podršku za 2gb video memorije koja je ravna koristi onoj 8500GT sa 1gb ddr2 memorije.
Ništa drugo zasad baš i ne znamo. Nemoguće je to greg ne gledati povezano, pa max je kod nas nekakav 24 monitor na 1920, a tu je i 9800GTX+/4850 veoma dobar i cijenom prihvatljiv igrač. Nikakav sad tu rebrand sa 2gb rama to neće poremetiti.Bar ne nikom normalnom.
Cheers!