View Single Post
Staro 11.03.2009., 10:26   #12
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor eyeballl Pregled postova
Što se tiče kvalitete corsair vjerojatno drži više do kontrole (kako izlaznog proizvoda, tako i ulaznih komponenti te proizvodnog procesa) pa samim time konačni proizvod poprima bolje karakteristike pri večem stupnju kontrole...
Kvaliteta je škakljiv pojam i jako ju je teško definirati....nekom je nešto jako kvalitetno sa 10% tolerancije dok nekom niti 0,01% nije dovoljno kvalitetno...
Za donijeti neku ozbiljniju ocjenu kvalitete nečega trebalo bi uzeti u obzir veći uzorak pa kroz odstupanja od prosjeka donijeti ocijenu kvalitete, ta se ocijena donosi s obzirom na neku referentnu zadanu vrijednost ili se donosi s obzirom na odstupanja od srednje vrijednost....
Što se tiče grmljavine ... mislim da nema niti jedne sigurnije zaštite od fizičkog odspajanja iz utičnice... sve ostale zaštite bojim se da neće pomoći prilikom prenapona od nekih 20000V ako se dobro sjećam...
Ovdje ima razlike i to kakve. Ukoliko napajanje nije projektirano tako da mu samo osigurač ili neki zaštitni sklop pregori u slučaju nevremena onda govorimo o shrotex napajanjima u koje spada i ovaj spire. Ja isto tako mogu reć, nikad problema sa no name napajanjima, imao codegena od 300W, imao hrpu sranja, i nikad ništa se nije dogodilo...

Doduše, kad se sjetim, izvadio ja tog codegena van da ga zamijeni chieftec400 i išao spojit jedan stari tualatin celeron, napajanje je iz čista mira prdnulo. Sa sobom odvuklo samo hard, ali čini se da je pritom stradao i jedan IDE kanal... Odonda zna javit neki error bezveze kad komunicira preko tog sučelja.