@joke:
probao sa ovim "shutdown -a" vec prije. preko Proc.explorera probam ugasit LCA Shell (export version), odmah se pojavi poruka o 60 sec., zaustavi gasenje, krenem cistit sa alatima-i onda nista.
probao sad sa Malwarebyt's Anti-malwareom, krene na gornji nacin, i...sad se jednostavno komp ugasi bez prethodne najave.
krenem preko safe-boota, Anti-malware nadje nesto u registriju (HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WS2IFSL (Fake.Driver)), izbrisem ga, restart- LCA Shell je opet pokrenut.
probao i sa Stingerom McAfee-a, nista nije nasao. i u normal modu i u safe bootu.
IE se sad vec pri pokretanju se rusi: "IE has encountered a problem and needs to close...", onda dr watson...jos gore nego prije. mozda reinstalacija, jer sam u medjuvremenu stavio IE8-betu.
@marko:
xp sp2 imam! zaboravio ja rec!

poskidao rucno 5-6 sigurnosnih updatova, koje sam naso na microsoftovoj stranici, nije mi se sad dalo vise skidat. kazem, automatic updates izgleda da ne radi, pokrene se proces, pojavi se dole ikona u tray baru, i onda nista, ikona nestane, downloada nema.