View Single Post
Staro 10.03.2009., 22:37   #21
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor DraŽ Pregled postova
Jesi ti mozda primjetio da u ovim reviewovima svaka gts250 ima ili 1GB ili 2GB memorije, a ova hd4850 i 9800gtx po 512MB memorije. Mislim sta si ti ocekivao koja ce pobijedit na većim rezama...
jesam, primjetio sam . kao sto sam takoder primjetio da nisi procitao cijelu usporedbu. hint - napomena u prvom postu. ali lijepo vidjeti da si barem bacio oko na izbor grafickih, a ne da si odmah isao popljuvat jednu od kartica .

kako god bilo, osobno vise preferiram ati. ali ne mogu reci da ova GTS 250 je losa kartica, tj da nije jednako dobra ili losija od HD4850. netko rece da treba dati 1500-1600 kuna za GTS 250? evo dokaza protiv - VGA nVidia XFX GTS 250 512MB DDR3 - 1.305,60 kn. i jest skuplja od HD 4850 sa jednakim hladenjem za cca 250 kuna, jednaki proizvodac (xfx) sa istim hladenjem barem sudeci po slici: VGA ATI XFX HD4850 512MB DDR3 650M XXX - 1.066,85 kn. ali prakticki skoro pa ista cijena prethodne i jos uvijek konkurencije HD4850-u, 9800GTX+. tako da po meni cijena nije napuhana.
obje kartice sa stranice proizvodaca:

da nastavim dalje pricu zasto sam zadovoljan sa GTS 250 - zbog cijene. zanemarimo sada HD4850, i pogledajmo 9800GTX+. najjeftinija prema nabavi.net je XpertVision VGA PLT GF9800GTX+/512 - 1.214,60 kn. a GTS 250 je 1305,60 kn, sto znaci da je nova, tj stara 9800GTX+, poskupila za 91 kunu. ali treba uzeti u obzir da je kartica manja, manje se grije, manje struje trosi, i tek se pojavila na trzistu. osobno mislim da ce joj cijena padati dolje, kao i svakom artiklu, pogotovo sa ovom pocetnom cijenom. tako da uopce ne mislim da je cijena visoka, pogotovo kad se vidi gore da je u vecini testova jednako dobra kao HD4850, kojoj cijena imho ipak neopravdano drzi vrlo konstantnu cijenu (11.08.2008, www.nabava.net, najjeftinija HD4850 : 1087, 56 kn). ruku na srce, imho nvidia najvise konkurira ati-ju zbog drivera i igara bolje optimiziranih ka nvidiji, ali mene kao kupca i iz neutralnog polozaja u ovom reviewu ne zanima zasto, kako, i sto bi bilo kad bi bilo. brojke su tu koje pokazuju stanje kakvo jest, cisto jednostavno. tako da pogledajte iz oba kuta situaciju kakva jest, po meni cist ok.

edit.
Citiraj:
Autor thedream Pregled postova
Sve u svemu trebalo bi nabavit 8800GTS 512,jel te.
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova

apsoštrumfno ali gdje i po kojoj cjeni
pa kak ne znas? polovna brate, opet idemo kruske sa jabukama izmjesati.........

Burko je offline   Reply With Quote