View Single Post
Staro 10.03.2009., 11:52   #1408
Halos
muimerP
Moj komp

Halos's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Citiraj:
Autor maX Pregled postova
zasto nisi trazio da ti daju novu garanciju
Pa nudili su samo nastavak, ja sam naravno odbio, jer sam se htio postavjetovati sa sluzbenicima iz Državnog inspektorata. Cuo sma se sa jednom gospođom, i rekla mi je da ovo sto su oni napravili(nabavili isti takav proizvod samo repariran od strane dobavljača Gigabyta(šatro) ) i to ispada da je to po zakonu tvrtke Gigabyte, jednostavno stoji u zakonu koji su mi oni iz Vemila poslali:

Citiram:

Kartica naravno da nije nova, ona je reparirana od strane dobavljača Gigabyte Technology,
znači popravljena i testirana, sukladno propisanom poslovanju tvrtke Gigabyte.
Zakon na koji se pozivate, vrijedi samo za artikle reklamirane unutar 2 mjeseca od kupnje, kako
ste Vi kupili karticu 04.08.2008., taj se zakon ne primjenjuje u Vašem slučaju i ne ostvarujete
pravo na novi artikl.

Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči
ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu,
kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i
od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.
Zakon o obaveznim odnosima, članak 423.

Kao što se jasno vidi, nigdje se ne spominje da artikl mora biti nov, samo ispravan.

END:

da napomenem, da ta kartica nije bila moja, vec ista ali drugi SN ...

Zadnje izmijenjeno od: Halos. 10.03.2009. u 12:08.
Halos je offline   Reply With Quote