10.03.2009., 11:52
|
|
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Autor maX
zasto nisi trazio da ti daju novu garanciju 
|
Pa nudili su samo nastavak, ja sam naravno odbio, jer sam se htio postavjetovati sa sluzbenicima iz Državnog inspektorata. Cuo sma se sa jednom gospođom, i rekla mi je da ovo sto su oni napravili(nabavili isti takav proizvod samo repariran od strane dobavljača Gigabyta(šatro) ) i to ispada da je to po zakonu tvrtke Gigabyte, jednostavno stoji u zakonu koji su mi oni iz Vemila poslali:
Citiram:
Kartica naravno da nije nova, ona je reparirana od strane dobavljača Gigabyte Technology,
znači popravljena i testirana, sukladno propisanom poslovanju tvrtke Gigabyte.
Zakon na koji se pozivate, vrijedi samo za artikle reklamirane unutar 2 mjeseca od kupnje, kako
ste Vi kupili karticu 04.08.2008., taj se zakon ne primjenjuje u Vašem slučaju i ne ostvarujete
pravo na novi artikl.
Kad je prodavatelj predao kupcu jamstveni (garancijski) list kojim proizvođač jamči
ispravnost stvari u tijeku određenog vremena, računajući od njezine predaje kupcu,
kupac može, ako stvar nije ispravna, zahtijevati kako od prodavatelja tako i
od proizvođača da stvar popravi u razumnom roku ili ako to ne učini da mu umjesto nje preda stvar koja je ispravna.
Zakon o obaveznim odnosima, članak 423.
Kao što se jasno vidi, nigdje se ne spominje da artikl mora biti nov, samo ispravan.
END:
da napomenem, da ta kartica nije bila moja, vec ista ali drugi SN ...
Zadnje izmijenjeno od: Halos. 10.03.2009. u 12:08.
|
|
|