Citiraj:
Autor vramba_rtf
napravio sam si uvod za jedan film sto cu ovaj tjedan radit i ne traje ni 5 minuta, a kad ga idem spremit na hdd u wmv formatu koji nije neki zahtjevni, pretvaranje u taj format traje i traje, a estimated time se samo povecava...jeli to potrebno, i pitam se sta ce biti kad napravim fil koji traje od 45 minuta? ima neko rjesenje? 
|
Sa vegasom sam se upoznao prije 3-4 godine....od tad ga neprestano korisitim. Probao sam sa Adobom Premierom, i koliko cujem vecina ga hvali, ali on meni nikad nije legao.
Kao prednost kod vegasa isticem velik broj formata u koji se moze prebaciti, ali u praksi je to beznacajno.
No, da napokon krenem sa odgovorom.
Posto sam imao puno gresaka i pokusaja, zelio bih istaknuti da je najpouzdaniji format MPEG-2, jedino sto ćeš morati negdje skinuti plug-in. Odguglaj MainConcept MPEG-2.
Druga opcija ti je da rendiras u originalni DV format. Znaci u drugom polju odaberes video for windows (.avi), a u trecem PAL DV (pretpostavljam da ti je kamera PAL sistem)
5 minuta ce ti uzeti oko 1GB, ali pretpostavljam da imas dobar HDD.
Zatim odaberi neki konverter koji ce ti puno bezbolnije konvertirati u wmv...a onaj original PAL DV poslije kompletirane operacije izbrises (ako ti ne treba).
Evo ti jos jedan koristan savjet...nastoj uvijek montirati u tom originalnom DV formatu. Iako su file-ovi veliki po megabajtima, tj gigabajtima, procesor se manje muči jer je to sirovina i cita ciste podatke.
Kad sam probao raditi sa divixom ili xvidom, cijeli stol mi se tresao (u figrativnom smislu) koliko se procesor mucio.
To sam otkrio jos u vrijeme dok sam imao celerona na 1000 mhz i 338 RAMA