View Single Post
Staro 09.03.2009., 04:37   #1390
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ajd kad ste već kod kupaca...
U "malom raju" u Sisku, u iSHOP-u, jedan dan se malo zatekao da pozdravim staru ekipu, Saleta, Apache-a, Borisa etc...
Boris otišao doma, Sale kidnuo na ručak i sad Apache i ja malo komentiramo svakojaka sranja, i ko za vraga ulazi neki friški emo kid sa zadnjih 20 brojeva bugova...
Baci to na stol i kaže "bug kaže OĆU TO NAPAJANJE" "bug kaže OĆU TU GRAFIČKU" "bug ovo bug ono"...

I rekoh ok, nemam ti to tu, mogu ti poklikati i narulčiti, stiže ti za dva dana...
Pogleda me EMOtivac i kaže "ok"...
Upišem si komponente I KO ZA VRAGA kažem neću naručivat, ostavit ću Saši da odradi, meni se neda, jer idem se još malo sa Apacheom ispričati pa na pivu i maloj.
I za dva dana navratim taman po svoju Asrockicu i dočeka me Apache...
"E znaš šta? Onaj seljačina jučer došao, stigao novi Bug i kao otkazao narudžbu ploče i rama, sad oće MSI xxxxx i DDR3 1666..."
Onak gledam zbunjeno i mislim si "dobro je što nisam poklikao narudžbe, jer onu šrot MSI ploču IZ BUGA ionako nitko nebi htio".

No dobro, taman malo isprdali, a na vrata eto EMOtivca..
I sad ja njega pitam.
-Gle sorry kolega, ali nisam ti još ništa naručio, jer ako ja to naručim a ti odustaneš firma ima samo gubitke. Ja ti idem na ruku i činim ti uslugu.
A kaže jadnik:
-Pa ja mogu sa svojim novcem što hoću, bug kaže ovo bug kaže ono.
...
Opet ja njemu:
-Gle, to što bug prodaje maglu mene ne zanima. Da se mene pita ja bi ti predložio nešto drugo, ali ok neću se petljati jer vidim da nemaš zaista pojma o pojmu kad ne znašš to hoćeš. Mislim Blue Ray pržilica za 2 soma kuna, i tebi to bug preporuča? Mislim nema smisla. Najnoviji i7 i 4870X2, i to ćeš ti koristiti na svom 19'' monitoru, nema smisla.
..
Tip me tupo gleda i kaže: -Al bug je najprodavaniji *sere jede gova bla bla bla*...
A ništa poklika mu saša robu, za 2 dana stiglo i složi mu se komp od 12 somova.
I fala bogu apache stavi mob da snima kad je tip došao, tako da sam fino poslušao razgovor.
Sve se svodi na to da je njegova konfa pokrenula Crysis demo, i još jedna konfa sa 7750 i 4850HD. Uglavnom, ovako nekako je razgovor tekao: "Vidi, ovaj komp isto tako dobro pokreće Crysis, a košta 3 puta manje od tvog. A za tu razliku će si kupac ovog računala kupiti i prijenosnik. Dali je i to pisalo u bugu?"
.. par sekundi šutnje i EMOtivac odgovara:
"Al moj ima 30 iljada 3d marka dveiljade šest..."

Mislim da se iz ovog groznog primjera može zaključiti jedna stvar:
1. IT mjesečnici kvare mladež i ne uče ih ništa pametno.
2. Pošalji EMO kidove u HG Šrot Sisak
3. Ne radi tuđi posao, ni ako treba pomoći (dobro da nisam naručio robu)
4. Koliko god htio pomoći, nekim budalama nema spasa...

I kao što bi Apache rekao burku "Evo ga na, opet došo da me smara!"

Valg je offline   Reply With Quote