View Single Post
Staro 08.03.2009., 14:37   #1377
Zaramoth
Killing monsters
Moj komp

Zaramoth's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Eto, i ja radim u jednom IT duchanu i odmah chu priznati da NE znam bash svaki detalj o svakome artiklu kojega imamo na policama. Ako me kupac pita neshto o chemu nemam pojma, to mu iskreno i kazhem i napomenem da mogu potrazhiti odgovor online, na sluzbenim stranicama samoga proizvodjacha, itd, itd.
Svakomu kupcu treba pomochi, istina, no ne mogu ja odvojiti sat vremena kako bih chovjeku objasnio princip rada PC-a i uchiti ga osnovne korishtenja rachunala dok u duchanu 10-ak ljudi cheka u redu. Sam poslodavac neche biti zadovoljan mojim radom ako zbog jednoga zadovoljnog kupca imam - 9 nezadovoljnih.
Pa budimo realni, ljudi: nechete ichi kupiti novi auto i ochekivati od prodavacha da vas ujedno nauchi i - voziti ga!?!
Pomognem koliko mogu, no neke osnovne stvari o onome shto se planira kupiti, kupac bi ipak trebao znati.
A da bisera kod samih kupaca ima - to nije tajna ("Valja li vam shta ono Philips rachunalo??" - pritom mislechi na jednu od 5 izlozhenih konfiguracija na kojima se nalazi Philips optika). Ovdje se navode samo gluposti koje su izvalili sami prodavachi, a rijetko kada se spomene u koliko puno navrata je taj isti prodavach sprijechio chovjeka da kupi npr DDR2 memoriju za svoju DDR MBO. Ili PCI-E grafu za svoj AGP utor.
Zaramoth je offline   Reply With Quote