View Single Post
Staro 07.03.2009., 02:28   #27
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
ajd lude teme jer ne znam tko je mogao ispravno odgovoriti na pitanje, al ajd sad......

nego. netko spomene da je puno dati 50 kuna za postarinu. moje misljenje upravo 100% suprotno, jer sam narucio iz linksa procesor, kuciste i dva ventilatora, sveukupno vrijednosti 1001-nu kunu. meni je takoder sisak - zagreb povratna karta skoro 50 kuna, dakle toliko kosta postarina.

pozitivne stvari: otisao sam vlakom do linksa ili gdjegod da sam kupovao. dobijam u ruke komponente koje sam zelio, i dobijam ih taj dan kad sam odlucio ih kupiti.

negativne stvari: trndanje sat i nesto sitnog u vlaku tamo + toliko trndanja nazad. u mom slucaju trndas se sa kucistem koje nije malo, dakle ne mozes ga strpati u ruksak i picit kroz rulju. moras ganjati vlak nazad, jer ne ceka vrijeme polaska nikoga. moras nekako dojahat do x-te trgovine gdje uzimas, dakle ili voznja tramvajom ili cipelcugom koje opet oduzima minimalno samo vrijeme (plus moras znati kuda ides). a kad si vec negdje drugde (tj negdje u pokretu minimalno tri data, najvjerovatnije ces nesto pojesti ili popiti, ili oboje - dakle jos malo veci trosak).

pozitivne stvari on-line kupovine: brate - daj mi to, to, to, to i to. platit cu ti kad mi to dovezes na vrata kuce/strana. doci ces za kroz max 48h? zakon, ja te cekam.

ovako kako sam napisao, tako je i bilo. dovezao mi oversees, ja platio gotovinom, dobio sve neosteceno i zapakirano (jos mi covjek unesao u kucu, ne znam jel to uobicajno rade), i dobio napisanu i potvrdenu garanciju u svakom kutiji od svakog artikla.

uglavnom, na komponente iznad 500 kuna, ako osoba koja nema u blizini od 30 km te odredene trgovine od koje zeli naruciti komponentu(e), svakako se isplati dati tih 50 kuna vise. kad pogledas koliko zivaca i vremena potrosis da dodes izdaleka (>30km + nazad + xyz), ne isplati se zaebavati i skrtariti na 50 kuna.

plus, samo kad nekome saljes tipa graficku karticu vrijednosti ~600 kuna, sa onim naljepnicama da se rukuje oprezno, u paketu preko HP-a kosta preko 50 kuna (znam iz osobnog iskustva, nije jednom poslano). tako da ovih 50 kuna za dostavu na kucna vrata, nez obzira na bilo koju tezinu, nije uopce puno.

Burko je offline   Reply With Quote