Tema: C#(Sharp)
View Single Post
Staro 21.07.2004., 22:42   #3
Red Drake
Registered User

Datum registracije: Jun 2004
Polako čovječe - pa ti bi radio engine a neznaš ni programirat : lol2 : ! I još "jednostavnu" 3D pucačinu .....
Neželim ti kvarit entuzijazam - ali programiranjje igara je jedan od najtežih i najzahtjevnijih dijelova programiranja - a raditi čisti engine - je tešeko i traje godinama - čak i za prof. ljude sa 10 -ak godinica iskustva. Preporučio bih ti da naučiš prvo C/C++ ( nemoj učit C# - jer ti je on prespor za radit igrice ! )
Ako se želiš pridrižužit sad - pročitaj par zadnjih poruka u prošlom postu - tamo sam dr.fiksi-u objasnio neke stvari o nasem timu ! Neznam baš dali bi se mogo trenutno nama pridružit sa takvim (ne)iskustvom (nemoj se nadat previše - osima ako nisi dobar artist )
Moram ti reć da sam ja 4 godine učio programiranje u Qbasicu i VBasicu dok nisam prešo zadnje skoro 2 godine na C++ ASM i DX & OpenGL . Ja ti mogu 100% sigurno reć da ono što ti pokušavaš je nemoguće - pa ja sam najanje potrošio 1000 sati čitanja raznih tutoriala - dok mi se nije sve o 3D grafici posložilo na mjesto

Ne želim ti ja ubijat želju za programiranjem igara - ali netko ko nezna programirat - da želi radit AI ???? - AI je jedan od najkompliciranijih aspekata programiranja igara koji postoji (nije težak ko grafika , fizika i coallizion - ali traži ogromno znanje teorije AI-a )

Pročitaj par knjiga o programiranju prvo .....

Nemoj ovo shvatit kao da te napadam - samo ti kažem kako stvari stoje .
Siguran sam da sad imaš 100 ideja - ali vjeruj mi - ideje su ti obrnuto proporcionalne iskustvu - znači što više iskustva imaš - to manje ideja imaš - jer vidiš da ih je nemoguće realizirat
Red Drake je offline   Reply With Quote