Pošto sam prije kupovine revno tražio reviewe dotičnog monitora i nailazio na poneki i nikakav, evo nekome tko razmišlja o kupovini par iskustava sa mojim primjerkom.
Stigao mi je dostavom (2150 kn) prije dva dana i nisam imao vremena se puno s njim baviti posto sam dobar dio dana na poslu.
Izrada monitora je uredna, djeluje relativno kvalitetno. Sto sve ima od prikljucaka i mogucnosti moze se vidjeti na službenim stranicama od Samsunga pa necu o tome. Necu ni o tv tuneru koji radi uredno, ni o daljinskom koji je super stvar za namjestati sliku.
Format je 16:9 i kome treba monitor za aplikacije ili internet ipak bi mu preporučio 16:10. Ovaj omjer stranica dolazi do izražaja jedino kod multimedije i igrica.
Pošto sam dosad radio na crt monitoru malo mi je trebalo da se naviknem, iako na poslu radim na 22" TN Philips. Slika je oštra i uredna, bolja od Philipsa, ali kao da joj nešto fali. No, ipak nema dvojbe da je za oči LCD puno bolje rješenje.
Napravio sam par testova dok su mi lcd i crt bili jedan pored drugoga. Slike su u thumbnailsima. Boje su slične, iako bi se i jedan i drugi monitor dali puno bolje podesiti. Uglavnom sto se njih tice nema zamjerki.
Input lag je ili minimalan ili nepostojeći koliko sam mogao primjetiti. Sto se tice igrica i brzine odaziva, moze se igrati bez problema iako brze scene crt pokazuje puno bolje, ali igrice opcenito na 2333hd izgledaju odlicno. Kontrasta ima dovoljno, može se podesiti i da bude previse. Filmovi izgledaju bolje na lcd-u, pogotovo na full hd ili hd ready rezoluciji. Slika je oštra, ne primjecujem neko posebno razmazivanje slike, iako su oba monitora bila jedan uz drugoga.
Jedino sto me malo nervira, ali stvarno jedino, je curenje pozadinskog osvjetljenja uz gornji i donji rub ekrana. Vidio sam boljih i gorih monitora. Tko ne trazi backlight bleed ne bi ga ni nasao jer ne smeta, ali eto ja ga primjecujem. Ali i da ga ponovno narucim iskreno ne znam bi li dobio bolji primjerak. Ono sto mi je bilo najbitnije je da nema nijedan mrtvi ili zaglavljeni piksel.
To je to, natrpao sam ovo zbrdazdola jer moram vani, valjda ce nekome pomoci.
Pozdrav.