Citiraj:
Autor dh41400
Nope ... btw baci oko u sig
WD6400 - ~500kn, WD3000GLFS - ~1900kn (u ducanu naravno)
OB i PCIe x1 ... ne zna se koji je gori (x1 je izuzetno limitiran svojom propusnoscu).
Nope, ali cak i na OB kontroleru je relativno linearan porast IOPs specifikacije (do 3-4 diska u "0" polju).
BTW povecana IOPs specifikacija je jedino sto i omogucuje, da disk ne "shteka" u radu (random read i write).
Sve navedene tvrdnje su isprobane u praksi 
|
Evo sve lijepo obrazlozeno (s time da ovo za slucaj IOPs-a nije bash linearan porast i kad je on ionako nizak kod tih diskova, raid0 nece skorom nista donijeti u prosjecnim aplikacijama) i sa svime se slazem.
Medjutim kao i kod Old Iggya, uputit cu te na moj post (recimo gdje sam njemu odgovorio) i da se ne izvlace stvari iz konteksta u kojem sam pisao
Mislim da se mozemo sloziti da je odgovor na OP - ne, na onboard raid kontroleru nece osjetiti razlike izmedju speedy raid0 polja i wd640gb raid0 polja, s time da cu ja biti dosadan i tu opet ubaciti da nebi osjetio razliku ni izmedju single diska i raid0 u svakodnevnom radu.
btw, ovo za random usera je islo na mene , kao da se mene poklaplja i smatra da govorim o necemu sta nisam isprobao uzivo/pratio razlike (pa i benchao jer jedan prosjecan "gamer" ovdje je zaludjen sintetickim benchevima pa onda i dobijem odgovore u stilu sta se koji k. pravim pametan... kad neki programcek drugacije veli), nego pokupio na nekom random forumu i onda pametujem.