View Single Post
Staro 06.03.2009., 09:33   #110
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Pa ne mozes reci da se i tu ne osjeti. Naravno da neke stvari nece biti osjetno brze (u smislu da ces ostati zapanjen), ali treba i znati da ne ovisi uvijek sve i o diskovima. Ja zadnju poprilicnu kolicinu godina (i to 7 do 8) doma vrtim RAID 0 polje koje se pokazalo cisto OK u odnosu na obican disk (pazi, tu su bila dva stara IBM Deskstara od 20 GB, kasnije zamijenjena s dvije Barracude od 40 GB).
Sve istina, ali si se fakat uhvatio jedne moje recenice izvadjene iz konteksta, sasvim ignorirajuci uvodni post u kojem je kljucno pitanje:
"dal ce biti razlika izmedju speedy raid0 i wd640 raid0?" na najobicnijem onboard raid polju.
Ja i dalje tvrdim da nebi bilo nikakve razlike koju bi on mogao osjetiti i vidjeti, a isto tako da nebi vidio razliku i izmedju raid0 polja koje spominje i single diska iz iste serije - naravno ako ovdje zanemarimo razlicite sinteticke benchmarkove (i ono sta vista prikazuje pod mb/s kad transferira fileove, a i tamo velke brzine traju svega prvih sec transfera) za koje svi govore da nevaljaju a onda ih se love kao ludi prilikom davanja misljenja.
Serveri (raid 0+1, cak i 5 ili kombinacije na adekvatnom kontroleru) i zahtjevan rad prilikom kojeg je potrebno dohvatiti s odredjenog mjesta xxx podataka u odredjenom vremenu (evo kod mene je primjer toga oracle baza) su nesto sasvim drugo.

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Recimo, ja upravo petljam s nabavom novog prijenosnika (s tim da ja ni ne placam isti) pa jos uvijek SSD ne smatram prihvatljivom solucijom jer price / performance omjer istih ne smatram dovoljno dobrim da bi prihvatio manji kapacitet u odnosu na nesto vecu brzinu (koja je vidljiva ako u 1% ukupnog rada na prijenosniku).
Eto, ovdje se slazemo kad je u pitanju price/performance, ali ako se to i natrenutak zanemari, rabljen jeftin slc je ovdje way to go ako se zeli dobiti nesto sto ce dati velikog oduska samom laptopu.
Pippincro je offline   Reply With Quote