Citiraj:
Autor Pippincro
Sve 5 Old Iggy i ja sam u svakom svom postu napomenuo o kakvom raid0 polju ja pricam (dakle za prosjecnog usera, sa obicnim 7200o/s diskovima) i u koje namjene, a ne o serverskoj ulozi istog.
Nadalje ove ostale informacije su mi poznate, jer je raid0+1 nesto s cime se jako cesto susrecem u svojoj branši.
|
Pa ne mozes reci da se i tu ne osjeti. Naravno da neke stvari nece biti osjetno brze (u smislu da ces ostati zapanjen), ali treba i znati da ne ovisi uvijek sve i o diskovima. Ja zadnju poprilicnu kolicinu godina (i to 7 do 8) doma vrtim RAID 0 polje koje se pokazalo cisto OK u odnosu na obican disk (pazi, tu su bila dva stara IBM Deskstara od 20 GB, kasnije zamijenjena s dvije Barracude od 40 GB).
Recimo, ja upravo petljam s nabavom novog prijenosnika (s tim da ja ni ne placam isti) pa jos uvijek SSD ne smatram prihvatljivom solucijom jer price / performance omjer istih ne smatram dovoljno dobrim da bi prihvatio manji kapacitet u odnosu na nesto vecu brzinu (koja je vidljiva ako u 1% ukupnog rada na prijenosniku).