View Single Post
Staro 06.03.2009., 08:42   #106
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor dh41400 Pregled postova
Itekako se osjeti razlika izmedju single i "0" polja (u svakom otvaranju foldera i fajlova, pokretanja programa, radu s zatjevnijim aplikacijama, a ponajvise u multitasku) ... ako ne vjerujes probaj.
Razlika se sa vremenskim odmakom jos vise osjeti (odnosno, sa "starenjem" OS-a), a i nije samo promjena u MB/s (hint IOPs).

BTW sto se tice razlike izmedju WD-a i Seagatea ... neisplativo.

jel se ovdje opet misli da netko random govori nakon sto je cuo na nekom forumu takve price?

Kad se vratim doma cu ti probat iskopat screenshotove bencheva raid 0 polja upravo tih western digitala 640gb i ovih novih raptora 300gb (uzeto od Sa_Stilom tu na forumu) u vishe razlicitih polja (sa ICH9R i sa pci-e 1x raid karticom), tako da ne bi bilo da pricam napamet. Sve je to proslo pod ruku, a nesto je i dalje tu - samo vise ne u raid0 polju na obicnom desktop racunalu.

A ovo za IOPs-e mi je smijesno, jer je jedina istina da gdje ce jedan mehanicki disk "stekati", tu ce i raid0 polje u home izradi (ovako primitivno slozeno, i to jos od 7200 diskova), a tko zeli sto vise stvari odjednom raditi trebao bi gledati ssd-ove.

@Melani- moj post se odnosi i na tebe, posebno boldan dio. Preporucio bih i posjetu topica u kojem je Sa_Stilom pisao recenzije mitron ssd slc diskova, a zatim dao i rezultate ovih istih raptora u raid0 polju i dojmove posebno vezane uz multitasking
Pippincro je offline   Reply With Quote