View Single Post
Staro 05.03.2009., 11:16   #1
cica_mica
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Problem ATI--Yamaha reciver--LCD Tv Philips putem HDMI

Nakon 2 dana zezancije oko problema sa dobivanjem zvuka putem HDMI iz ATI kartice skuzio sam da je problem bio u dvi-hdmi adapteru. Nabavio sam Ati adapter 24+1 pin i napokon ide (sa starim Bandridge 18+1 nije islo). normalno, mora se spajat preko DVI 2 izlaza jer zvuk ide samo preko njega. nego, nabasao sam na drugi problem. spoj je sljedeci PC (Gigabyte Radeon 3870HD)----Yamaha RX-V661----Philips 37-PFL7603h. Bilo mi je u cilju da kada ugasim tv ili ga prebacim na zemaljsku zvuk od pc-a (muzika itd..) ide i dalje na pojacalo, to tako i radi ali ako ugasim tv (tada mi u CCC-u ostaje 2 mon. 2 Yamaha) i pokrenem igru nemogu dobit sliku, slika neide na tv jer kad ga upalim pojavi se (ne na tv nego na mon.), funkcionira monitor i kad ugasim pojacalo ali onda vise nemam sounda. Druga stvar prilikom paljenja i gasenja tv-a monitor mi zatreperi, to se dogadja i ako se prebacim na tv-prijemnik i saltam programe (prilikom promjene programa slika mi na se zatreperi, na PC-u). Pa ako itko zna ikakvo rijesenje ili da jednostavno idem starim adapterom (samo slika) na tv putem HDMI-a a zvuk iz zvucne povucem optikom kako je i bilo u pojacalo.

Hvala.
cica_mica je offline   Reply With Quote