View Single Post
Staro 04.03.2009., 20:37   #10
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
hm . ok, stoji. ali paz' gluposti. ti sad imas E8400 koji radi na 3GHz, i ima 6MB cachea. i super cpu, bas je lijep. i prode recimo godina - godina i nesto, i intel "lansira" f9200, koji radi na 3,13GHz i ima istih 6MB cachea. i dalje je to lijep i sposoban procesor, ali zadnja cijena onog pocetnog e8400 je bila cca 1000 kuna, a pocetna novog f9200 je 1600 kuna. i intel kao proizvodac nije napravio nista nego malo tvornicki digao takt, ali zgrnuo poprilicno vecu paru u dzep za isti proizvod. i onda cijena najnize opadne na 200 kuna vise nego onaj pocetni e8400, kad evo novog intela - m10001 koji ima jos malo veci takt na 3,25GHz, ali mu cijena opet je visa nego krajnja najniza f9200. kuzis sta hocu reci, jebes takvu politiku......... sta je falilo 8800GTS? imenu, a i cijeloj kartici?

dok sa druge strane napredovanje kod atija se barem vidi u generacijama, pocevsi od 2900 pro/xt kao dragulja, pa 3000 serija, i sada 4000 serija koja je pri izmaku. ali barem ne prodaju isti proizvod u drugacijem celofanu svakih godinu dana, ups, sa razlikama od 5% u perfomansama .

Burko je offline   Reply With Quote