Bio ja danas namjestiti neke fore kod nekoga na kompu i bilo je malih problemčića s kompom. Izgledalo mi je ako sasser ali onda je ispalo da se kabel od napajanja pomako i resetirao komp. Kao što sam reko, mislio sam na sassera pa sam mislio da sigurno je sigurno i instalirao nod32. Radio sam update na njega i pokrenio da scanira komp. Nakon nekog vremena je pronašao Win32/StartPage.EP trojanca u winlogon.exe-u. Pronašao je trojanca a ne može ga obrisati, mislim desinficirati. Ima samo opciju delete, quarantine, leave. Pošto je taj winlogon.exe potreban za Windowse nisam htio ga obrisati ni staviti u quarantine. Nisam bio siguran da li će se komp moći pokrenuti.
Nemam pojma da li sam siguran u funkcije tog winlogon.exe-a jer a i nemam iskuustva s virusima, crvima ili trojancima, več jako dugo nisam imao takve probleme.
Sad amoje potanje. Kako se toga riješit ? ? ? Jer bi proradilo ako bi s drugog kompa kopirao taj winlogon.exe ? ? ? I kak bi to radio jer taj program automatski pokrene s WindowsimaXP, jer upravlja s loginom. Any idea ? ? ?