View Single Post
Staro 02.03.2009., 16:15   #42
Thoroughbred B
Premium
Moj komp

Thoroughbred B's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Autor RAUL Pregled postova
Nece te dodatno oderati, osim ako ne placas Diners karticom, ove ostale uzimaju sitnu proviziju.Kada ispunis sve trazene podatke dobiti ces konacnu cifru koju ce ti skinuti sa racuna.Nakon toga oni ti posalju kartu na mail adresu, koju isprintas i predas je na salteru prilikom dolaska u zracnu luku od koje kreces.Moras biti u njoj sat vremena prije leta.Inace imas pravo na besplatnu osobnu prtljagu koju mozes unesti u avion.Jedini dodatni trosak ti je karta ( vlak ili autobus ) od Stansteda do Londona, nju kupi u avionu i to povratnu jer je jeftinija.Nisi Eu gradjajnin i kliknes na ne.To ti je zbog toga jer EU gradjani ne prolaze emigratsku kontrolu koji ostali moraju proci.U avionu ces dobiti jedan karton i na njemu trebas ispuniti trazene podatke i predati ih na emigratskoj kontroli koju moras proci u zracnoj luci u Stanstedu, te ce ti djelatnica kontrole uputiti jos koje pitanje na koje joj moras odgovoriti.Buduci da vidim da si iz Matulja, najvjerovatnije ces ici iz Trieste ili Pule.
koliko ja znam ako leti iz non-eu zemlje onda se vodi kao non-eu,a ako leti iz eu onda komotno moze stavit eu jer je određenu kontrolu prošao ulaskom u eu (slovenska granica)

ja nisam nista morao ispunjavat niti oznacavat tog tipa "eu ili non eu"

btw sulelus jedan savjet...ja sam nedavno po povratku iz barcelone imao 6kg više u torbi od dozvoljenog,platio sam to 90 eura!

hint: stavi još jednu torbu u torbu pa prijavi u povratku još jednu za 20 eura ili koliko već i imas 18kg dozvoljene težine