Citiraj:
Autor greg SE
@Overhaul
ma sve to stoji ali otkrivas toplu vodu. Losi limovi i jadna plastika....sve smo to vec svi vidjeli. Da si otkrio neko skriveno blago ajde de ali ovako. Ono, kupio sam kuciste za 100kn i ne valja. Stvarno?
|
Tko je rekao da ne valja? Za svoju paru sasvim je ok,
i Red Dwarf i Tomtam su ga dobro opisali
Dakle, mislim da imamo koristan savjet: Vrijedi li svojih novaca jedno od najjeftinijih kucista, i sto uciniti da bi bilo i upotrebljivo
Da, i dosta dobro izgleda, ako vec nisam spomenuo, sasvim decentno. Zbog malih dimenzija, vrlo je dobro za one male uredske/skolske stolove sa ugradjenom policom za komp. Dubina i sirina su taman, pa ima cak i prostora da se prozrachi sa strane. Zato napomena, 3-4 manja ventilatora obavezno imati uz kuciste... posebno ako natrpate vruce komponente kao ja

Posebno je koristan 80mm ventilator za bocnu stranicu. Naime, odnaprijed nema neki prostor za dotok svjezeg zraka, pa je to musthave... I naravno, CPU kuler mora biti low profile, moze stock. Temperature su mi sinoc na umjerenih 3,2GHz overclockanom Q9450 pri visesatnom rendu (dakle sve 4 jezgre 5sati nonstop na 100%) stock kuler... coretemp; 60°. Od ostalih obavezno jasno straznji ispuh, i ja sam dodao, s obzirom na model maticne, mali aktivni 4mm na southbridge, i one dominator fanove na memorije. Nije toliko zbog njih, koliko hladi i ostatak ploce. Napomena; nema nigdje rupe za 120mm, dakle u obzir dolaze samo 92mm i manji.
p.s.
Fotke - moze, veceras kliknem par fotki mojeg
Vec sam ga obljepio reklamnim naljepnicama sa maticne, da bude pravi seljo tjun

Edit:
Evo kako to izgleda u defaultnom stoliću, kakvog je odnosa veličina na Antec P182, koji i inače nije neko ogromno kućište:

A evo kako izgleda iznutra... ja nisam od formalista, bitno mi je bilo da rai, pa nisam češljao kabele i slagao ih po boji.... ali ventilatora ne manjka

Stavio sam i fore radi Thermalright 120tku, da vidite kako je to u biti usko kućište. No ima svoju namjenu.