Sorry, morao sam na teren, pun klinac problema sa opremom zbog loše nule na dovodu ( za one koji to kuže posljedica je nesimetrija faznih napona - u ovom slučaju čak 340V fazni napon tako da je gorilo po ormaru ).
A sad airlive.
Kao prvo moraš se potruditi i malo proučiti manual. Vidim da se gori dosta loše razumijete/mo o postojećem stanju a i željama a bez toga nema naprijed.
Na netu ima hrpa manuala oko postavki lana i wlana pa prvo malo pročitaj (nemoj misliti da sam neki genij za mreže, dapače moje znanje je limitirano vremenom koje kronično nemam da sve pročitam).
Za početak radi lakše dijagnostike, podesi airlive u WISP modu. Razlika između WISP i WISP+UR je samo u tome što je WISP+UR potpuno wireless rješenje ( i link prema ruteru i klijentu ) dok je WISP prema klijentu isključivo LAN ( kabel ).
Dakle u modu WISP jedini wireless link koji ti je problem jest ruter-ap.
Osnovne stvari koje moraš podesiti su:
-IP adresu samog rutera i isključiš mu DHCP za lan (samo dok sve ne podesiš)
-IP adresu PC-a, gateway i DNS
-SSID, WEP i IP adresu za wlan u AP-u (DHCP stavi na off u ruteru) a mislim da AP ima i site survay za lakše traženje.
Dakle radi lakšeg shvaćanja, ovdje ruter gledaš kao davatelja pristupa internetu na koji se AP kači dok AP na LAN strani glumi ruter za klijente koji dijele kroz taj AP dijele isti pritup internetu.
Možda bi bilo dobro da obratiš pozornost i na IP koji ćeš dodijeliti ruteru, wlanu AP-a i Lanu AP-a. Probaj da ti wlan i lan budu različiti u redu, npr, 192 168 1 xxx ; 192 168 2 xxx
Kad proučiš manual, i napraviš postavke napravi screenshoot-ove iz izbornika sa podešenjima rutera, AP-a i PC-a pa ćemo vidjeti "KO TO TAMO HEBE".
Sorry ako se brzo ne javim jer opet moram na teren- moram u kontrolu postrojenja - valjda će sve biti OK.