View Single Post
Staro 01.03.2009., 18:18   #758
mustra
Premium
Moj komp

mustra's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Kako povratiti podatke s unreadable dynamic diska

evo ovako pročitao sam jako puno foruma na tu temu i našao rješenje kako povratiti podatke s unnreadble dynamic disk-a..

Ovako ova stvar se dešava ukoliko imate podešeno raid polje i ako disk izvadite iz tog polja on postaje unreadble. ili reinstalirate Win također.

Uglavnom da bi ga prebacili iz dynamičkog u Basic bez da izgubite podatke, treba napraviti 2 stvari.
1. Skinuti program : HxD hex editor.
e sada s ovim programom treba jako oprezno postupati jer se direktno mjenjaju podatci na disku. ako neznate što radite rađe nemojte.
uglavnom . s ovim programom je sljedeća stvar:
1. instalirate
2. Otvorite program i odete u Extras>Options i maknete kvačicu s Open disc as readonly by defoult.
(razlog je kako i naziv kaže da možete nešto mjenjati)
3.Odete ponovo Extras>Open disk i izaberete disk koji nemožete pročitati.
4. onda nađete u lijevom stupcu 1C0 a i u gonjem stupcu 02
e sada na tom mjestu ukoliko je disk Basic mora pisati 07 no ukoliko je dynamic pisati će 42.
E sada jednostavno na to mjesto napišete umjesto 42, vi napišete 07

i sada je vaš disk basic, no tu nastaje problem. On postaje basic ukoliko imate samo 1 particiju tulum. sve je kako je i bilo. no ako imate više particija onda on pronađe samo 1 particiju koju ste napravili i to mam prikaže kao cijeli disk. e sada nemojte se preplašiti.

jednostavno s te particije prekopirate sve podatke kako bi imali kasnije manje problema.

5. Sada vračanje podataka s particija.
6. skinte program Active@Undelete
7. Pokrenete skeniranje cijelog diska ne samo praticije. i za disk od 300 gb skeniranje završi za jedno 20 sati.
8. E sada jednostavno kada nađ particije izaberete particiju da je skenira, i kada nađe sve podatke. samo kažete restore i gdje da ih smjesti.

I to je to. jednostavno, ali radi Cheesy
nadam se da sam nekome pomogao. Cheesy ja sada jako happy što sam dobio sve podatke natrag.

ukoliko trebate te programe slobodno se javite.
mustra je offline   Reply With Quote