Citiraj:
Autor Matesonik
Radio sam istu stvar pa da krenem odmah sa savjetima.
Prvo: skini SVE s bicikla. Dakle makni vilicu, pogon (onaj jeftini izvlakac cuda radi), sve. Moze ostati osovina pogona. Ja sam brusio celicnom cetkom za busilicu i dobro mi je skinula boju cak i na varovima.
Mozda nije lose koristiti dvokomponentni primer, bar bi se u teoriji trebao bolje drzati od obicnog. Nikako ne uzimati uljni primer jer ce ga lak sprej jednostavno dizati. Ja sam radio s Iskra Ferolin i ispalo je dobro (primer je isao kistom, pa brusenje).
Za osnovnu boju (mat crna) sam koristio Duplicolor Rallye-Lack. Dosta je otporan na grebanje, makar moze bolje. Najbolje pitati Omegu za te sprejeve detaljno.
Bicikl je dosta podlozan grebanju i to treba nekako popraviti. Najjednostavnije je napraviti bicikl s flekastim uzorkom. Ja sam kupio najcrveniju mogucu (akrilna hempel), umocio kist i tresao ga snazno jedno pola metra od bicikla i tako ga lijepo isarao. Nedavno sam radio popravke laka, bilo je dovoljno malim kistom za vodene bojice i farbom napraviti par novih fleka.
Kad vec sve ide dolje, ovo ti je idealna prilika za kontrolu i eventualnu promjenu svih lezajeva i sklopova, cak i onih koje vjerojatno ne bi dirao (lezaj osovine pogona, recimo). Kod rastavljanja vidi sto je hrdjavo (rezem kosu ako vilica i lulica nisu), to obrusi i prije sklapanja nasprejaj s WD40.
|
ajde hvala bogu pa da na ovom forumu ima nekog ko se kuži u farbanje/moding oko bicikla.

u vezi skidanja boje:
boja na varovima je stvarno najteža za skinut, nema šanse sa brusnim.probat ću sa čeličnom četkom

idemo dalje, farbanje
prvi vlasnik ovog bicikla je napravio katastrofa paint job.koristio je neku tekućinu kaj skida farbu, jer mu se nije dalo strugat, i ta tekućina nije skinula dokraja farbu, pa je on odma farbo prek toga

...sve u svemu ta se boja lako skida i ima puno oštećenja na sebi.
potrudit ću se ovo napravit kak spada.
u vezi hrđe, siguran sam da je nema na lulici, a u vezi vilice nisam siguran, ali kad skinem javim ti .drži škare pri ruci.
respekt