View Single Post
Staro 28.02.2009., 22:03   #1526
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor Speedbreaker Pregled postova
pošto je ovo postalo opća tema o biciklima, pohvalit ću se sa svojom makinom
stigli su topliji dani i ja se zaletio u keindl sport po neke djelove za bicikl.
kupio sam sjedalo i gumu.
danas sam dva sata brusio staru boju sa bicikla i uskoro će past nova.najvjerojatnije crna
evo par slika kak to izgleda.
brušeno
guma
svi komentari dobrodošli
Radio sam istu stvar pa da krenem odmah sa savjetima.

Prvo: skini SVE s bicikla. Dakle makni vilicu, pogon (onaj jeftini izvlakac cuda radi), sve. Moze ostati osovina pogona. Ja sam brusio celicnom cetkom za busilicu i dobro mi je skinula boju cak i na varovima.

Mozda nije lose koristiti dvokomponentni primer, bar bi se u teoriji trebao bolje drzati od obicnog. Nikako ne uzimati uljni primer jer ce ga lak sprej jednostavno dizati. Ja sam radio s Iskra Ferolin i ispalo je dobro (primer je isao kistom, pa brusenje).

Za osnovnu boju (mat crna) sam koristio Duplicolor Rallye-Lack. Dosta je otporan na grebanje, makar moze bolje. Najbolje pitati Omegu za te sprejeve detaljno.

Bicikl je dosta podlozan grebanju i to treba nekako popraviti. Najjednostavnije je napraviti bicikl s flekastim uzorkom. Ja sam kupio najcrveniju mogucu (akrilna hempel), umocio kist i tresao ga snazno jedno pola metra od bicikla i tako ga lijepo isarao. Nedavno sam radio popravke laka, bilo je dovoljno malim kistom za vodene bojice i farbom napraviti par novih fleka.

Kad vec sve ide dolje, ovo ti je idealna prilika za kontrolu i eventualnu promjenu svih lezajeva i sklopova, cak i onih koje vjerojatno ne bi dirao (lezaj osovine pogona, recimo). Kod rastavljanja vidi sto je hrdjavo (rezem kosu ako vilica i lulica nisu), to obrusi i prije sklapanja nasprejaj s WD40.
Matesonik je offline   Reply With Quote