Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.02.2009., 00:06   #2025
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Nelose, ali me brine snaga marantza. jeli to moze bolje od navedene jamahe (u istom cijenovnom rangu su) ? Da pokrije i normalnu muziku i feste sa muzikom na svih 80 kvadrata

Zvucnici mi se nikako ne svidjaju.. ne po zvuku, ali velicini ... (kompleksi )

Ima li tko te missione 32/33 doma?
Uzmi yamahu. Marantz je sladunjav. Barem oni stariji modeli koje sam cuo sa jako tankim, da ne kazem neuvjerljivim niskotonskim podrucjem. I da fali mu snage za goniti ista vece.

Dok yamaha nije savrseno pojacalo (a koje je?) i generalno gledano ono je po audiofilskim tehnikalijama ispod doticnog. Ali vjerovao ili ne to je glupost, jer sam sklop pojacala je tolko glup i primitivan da te boli kifla sta je unutra dok svira dobro, linearno i ima dovoljno snage za goniti ono sto ti zelis da goni. U svakom slucaju poslusati, ali evo meni je ta yamaha debelo ispred marantza, nada, denona. CA je meni naprimjer dobro pojacalo, ali snage na slabijom modelim nazalost - nema.

Missiona sam se naslusao svih modela i to bas nedavno. Meni je asocijacija engleski sony. Napuhan zvuk, ali u sustini kome se takav zvuk sviđa - go for it. U svakom slucaju bolje nego jeftini zvucnici sa metalnim visokotoncima (bljak).

Ono sto sam ja slusao je generalno dosta ''pumpalo'', ali cesto kad netreba. Diamondi iz klase na boljem pojacalu sviraju nize, ali lupe rijeđe - samo kad treba i nemaju onaj B000M efekt zvuka, pa recimo da je to bolja kupnja, ali kazem poslusaj. Ko voli napuhan zvuk mozda mu i neki mission samostojeci nije los izbor. To je prije svega zvucnik za filmove/tehno, a onda tek za glazbu.

Citiraj:
Autor dubravkol Pregled postova

Sa pojačalima nisam baš potkovan i nemam iskustva, kupnja nekog malo boljeg receivera ili pojačala me tek čeka
Generalno pravilo je da bi dobio zvuk STEREO komada pojacala u 5.1 klasi moras izdvojiti 3x vise love. Dakle da bi 5.1 pojacalo sviralo kao neznam neki pure stereo od 2k kn moras skesirat 6k+ kn... hebiga...

imho dobro pojacalo i najjeftinija yamaha za filmove. Dovoljno. Istancanost zvuka se tek isplati ganjat sa muzikom.

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ahaaaaaa... tvoji 9.2 idu na veću kvadraturu? ak ti se da idi slušat veće modele, ali svuda vele da malo preveć pumpaju. ovako sa 9.2 + sub (debeli imho naravno) zadržavaš prednosti mini monitora i ispravljaš njihovu jedinu manu naravno sa mogućnošću preciznog podešavanja suba
Slusao sam vece modele i nije lose, ali definitvno 9.1 i 9.2 bolje sviraju do 9.3, 9.4, 9.5....

Citiraj:
Autor zen_sux Pregled postova

@ ostali znalci s foruma:

Prvi put sam se u dugo vremena zapitao citajuci ovo o subovima, buduci da nemam ama bas nikakvo iskustvo s istima van domene pc zvucnika, kako tocno ekipa prikljuci sub na pojacala bez sub ulaza?
masa pojacala ima izlaz. Spojis na izlaz i bok. Masa ''boljih'' woofera ima mogucnost spajanja tako da spojis putem zvucnickih iz ampa kroz woofer i onda natrag u zvucnike, ali nisam siguran kolo je to ''kvalitetno'' rijesenje, pa ono...

vidi ovdje:

http://www.docs.sony.com/release/SAW2500.pdf

EDIT: Negdje sam procitao od nekoga da se kune da woofer koji puca u pod je daleko bolje rijesenje od onoga koji je front fireing. Istina da je to strasno bitna stavka? Zivo me zanima od ljudi koji to imaju doma? Dubravkol?
Fleks je offline   Reply With Quote