View Single Post
Staro 26.02.2009., 15:20   #252
The Pill Man
Premium

The Pill Man's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
VPN kroz Zyxela

Pomoć!
Loše stojim sa mrežama pa mi treba neki tutorial za VPN.
Dakle cilj je spajati se na desktop PC koji se krije iza zyxela p-660hw-d3 pomoću laptopa sa raznih lokacija.
Na zyxu postavio port forwarding na ip adresu pc-a koji ovdje glumi domaćina, a na njemu sam ip postavio fiksno 192.168.1.30 ( ostalim pci-ima ostavio automatski i ostavio uljučen dhcp u zyxu ).
Na dyndns-u napravio free account i postavio host IP.
Na Pcu pokrenio onaj dyndns-ov programčić koji dynu osvježava moju ip.
Firewall u ruteru i pc-u isključio dok sve ne proradi.

A sad je frka.
1 koji port u ruteru tribam propustiti za vpn?
2 user i pass (nije problem ako kreiram home network na desktopu i vpn klijenta na laptopu jer su to onda moje login postavke, ali ako samo koristim neku aplikaciju koja ima neki svoj port onda me ne pita za pass i veza puca pa bi bilo tko mogao na netu otvorit dyndns i pristupiti mom pc-u kroz taj otvoreni port)
3 kad pokrenem vpn konekciju neće se spojiti (probao kao dio iste mreže iza zyxela i probao dialupom izać na mrežu pa onda vpn ali isto neće, a kad pingam desktop pc ,mogu ga pingati tako da otkucam ime a ne ip adresu samo kad sam na mreži preko zyxa, a ne dialupa- frend sa drugog dsl rutera na internetu ga ne može pingati nikako a u postavkama mu je to omogućeno)

Vjerojatno sam prosuo nekoliko velikih gluposti ali još sam u fazi učenja pa ako neko može pomoći

PS: znam za portforward.... site